Израел ще засили ударите по Газа, съобщи армейски говорител

Израел ще засили ударите по Газа, съобщи армейски говорител
21-10-2023г.
0
Лентата

Израел ще засили ударите в Газа, за да увеличи напрежението върху "Хамас", съобщи на пресконференция говорител на израелската армия, цитиран от агенциите.

"Трябва да влезем в следващата фаза на войната при възможно най-добрите условия, а не както който и да било ни казва. От днес увеличаваме ударите и минимизираме заплахата", посочи адмирал Даниел Хагари.

Той направи изказването си само часове след като в Газа влезе първата пратка с международна хуманитарна помощ от началото на войната, отбелязва Франс прес. Тя достигна палеситнския анклав през Египет.

В Израел военното ръководство посети днес подразделения на фронтовата линия.

"Газа е гъсто населена, врагът подготвя доста неща там - но и ние подготвяме за него", каза пред военнослужещи при визита в пехотна бригада началникът на израелския генерален щаб генерал-лейтенант Херци Халеви.

След атаките на "Хамас" на 7 октомври срещу Израел, отнели живота на 1400 души, Израел подложи Газа на бомбардировки и наземен обстрел. Според ръководените от "Хамас" власти в ивицата, 4385 души са загинали от палестинска страна.

Израел струпа и десетки хиляди войници и стотици танкове по границата с Газа за очаквана от мнозина сухопътна операция в ивицата.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.