Захарова: На какво основание САЩ правят изводи за нечия невинност? Ако имат данни за терористичната атака, незабавно да ги предадат на Русия

Захарова: На какво основание САЩ правят изводи за нечия невинност? Ако имат данни за терористичната атака, незабавно да ги предадат на Русия
23-03-2024г.
0
Лентата

Вашингтон трябва незабавно да предаде на Русия данни за терористичната атака в "Крокус сити хол", ако разполага с такива. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

"На какво основание официалните лица във Вашингтон правят каквито и да било изводи в разгара на трагедията за нечия невинност? Ако Съединените щати разполагат или са имали надеждна информация в това отношение, тогава тя трябва незабавно да бъде предадена на руската страна", пише Захарова в канала си в Telegram, коментирайки изявлението на говорителя на Белия дом Джон Кърби, че няма признаци за участие на Украйна в терористичната атака в "Крокус сити хол". „А ако нямат такива данни, тогава Белият дом няма право да издава индулгенции на никого“, добави тя и посочи, че компетентните органи ще установят всички замесени.

Мария Захарова разкритикува е реакцията на кабинета на генералния секретар на ООН за терористичната атака в "Крокус сити хол" в Подмосковието. "Офисът на генералния секретар на ООН заяви, че е опечален (sadden) от съобщенията за стрелбата - казва Захарова в канала си в Telegram. - Опечален? Стрелба: това кавга на стрелбище ли е или какво?". "На живо хората използват последните си сили, за да излъчат кадри от чудовищна, кървава терористична атака, която предизвиква не „печал“, а ужас, шок, ужас, безусловно осъждане, справедлив гняв и състрадание към жертвите“, подчертава Захарова.

Източник: ТАСС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.