ЗА ВСЕОБЩАТА ОМРАЗА И ПРЕЗРЕНИЕ НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ ИЛИ КАК ЩЕ ВЪРВИ ЗАПАСЪТ НИ!

ЗА ВСЕОБЩАТА ОМРАЗА И ПРЕЗРЕНИЕ НА ТРУДЕЩИТЕ  СЕ ИЛИ КАК ЩЕ ВЪРВИ ЗАПАСЪТ НИ!
25-01-2023г.
0
Степан Поляков

Искал военният министър да ни праща в запас. Да защитаваме Родината. Но само нас, които сме били в казармата. Защо само нас? Предполага се, че само ние сме полагали военна клетва - онова, от което няма отричане. Другите дори ги няма на военен отчет, нали така? Това е логиката. Защо ще градиш армия от 40-50 годишни мъже, а не от 20-30 годишни, иначе. Както е откак свят светува. 
Има малък проблем обаче с тая Клетва и отчетите покрай нея. Ние се заклехме в нещо съвсем друго. Да видим. Например: 
"Готов съм винаги по заповед на народното правителство да защитя своята родина – Народна република България. Заклевам се да защищавам родината си без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете." Така, аз тук народно правителство не виждам. Никакво правителство не виждам. И не народна, никаква република няма. Има административен щат на Европейския съюз. И освен това - кои са враговете? Няма кой да каже, след като няма народно правителство. Всъщност има - ние, не вие. Вие сте нелегитимни.
Друго, Финалът: "Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се!"
Какъв точно е Законът, в който едни мъже отиват на служба, а повечето - не? Между другото, аз и мнозина набори бихме се събрали с удоволствие в "мобилизационните центрове", но си искаме личното оръжие преди да заминем за Украйна, каквато ви е целта.  Освен всичко "Всеобщата омраза и презрение на трудещите се", за които става дума в Клетвата, сте си спечелили вие. Не под моите прозорци хората плюят и крещят всеки ден. 
И, знаете ли, колко любопитно. Законът лови мъже до 55 години. А министърът, който иска да ни вкара в "Мобилизационните центрове" е роден през 1968-а. Точно когато престане да е министър, и собственият му Указ трябва да го вкара него също в Армията, той ще е навършил 55. Хитра маймуна си, господин министър, хитра!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.