Вариантите да гледаме Малкович на живо са два

Вариантите да гледаме Малкович на живо са два
24-01-2023г.
0
Гост-автор

Вариантите да гледаме Малкович на живо са два: 

1. Продаваме колата и купуваме билет за Народния театър и 

2. Палим колата и потегляме за Гърция, където цените са съвсем различни...

Джон Малкович не е просто име, а институция в световното филмово изкуство. И точно затова новината, че за първи път ще можем да го видим на родна театрална сцена породи небивал ентусиазъм, включително и сред моя милост. 

Легендата гостува на Народния театър на 16, 17 и 18 февруари с продукцията на театър "Дайлес - Рига": "В самотата на памуковите полета" на руския режисьор в изгнание Тимофей Кулябин. 

И дотук всичко е прекрасно, докато не разбереш какви ще са цените на удоволствието да се насладиш на големия си любимец на живо- от 50 до... 400 лв. за билет. Някои ще кажат, нормално, изкуството е скъпо. 
Така е, само че изкуството би следвало да е скъпо и в съседна Гърция, където турнето продължава след София и където цените са от 5 до 55 евро (https://bit.ly/3iUB7sd). 
Демек, по на сметка ще ни излезе да се разходим до там и да гледаме пиесата, отколкото да си я позволим у нас. Иначе за Малкович каквото и да се каже, ще е малко. Самият факт, че съществува филм на име "Да бъдеш Джон Малкович" е показателен за колко популярно име говорим. 
Любопитно е обаче, че макар да го познаваме предимно от киното, то голямата му любов всъщност е театърът. Още като тийнейджър се записва да играе бейзбол, но се влюбва в момиче от часовете по драма и бързо се мести. 
Дали е било взаимно, не знам, но е очевидно, че пък театралното изкуство му е отвърнало със същото. В Чикаго дори основава местния театър "Степенулф", като и досега трупата съществува като негова благотворителна организация. 
Вече близо 50 години се занимава с актьорство и сам обича да казва "Късметлия съм, че работя това, което обичам да правя". 
И го прави с типичния си стил - говорейки бавно, усмихнато и с големи паузи между думите.
Та, ако искате да го видите на живо, имате две опции - продавате колата и купувате билет за Народния (в продажба от сряда, 25 януари) или палите колата и потегляте за Гърция. Ако сте на бензин, може и да ви излезе едно и също, виж, ако сте на газ, искрено ви завиждам...
П.П: Черпя ви с една любима реклама на Малкович и Клуни, в която Джон играе самия Господ, адски забавна е - https://youtu.be/_6V0Rhi_RI0

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.