Учителка уреди влак за 50 ученици с обаждане до Денков

Учителка уреди влак за 50 ученици с обаждане до Денков
27-11-2023г.
0
Лентата

Над 30 големи аварии са отстранени до момента по жп мрежата, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура". Основните проблеми са причинени от паднали дървета и далекопроводи. Часове наред пътниците останаха блокирани по ж.п. гарите и в закъсняващите влакове. Някои все още чакат, без да знаят дали ще пътуват. Сред потърпевшите беше и група от 50 ученици, чийто проблем беше решен с обаждане до премиера Николай Денков, съобщава БНТ.

70 отмени влакове и 31 със закъснения. Част от тях потеглиха часове след обявеното по разписание време. А за друга - на информационните табла е обявено неопределено закъснение.

"Обясненията, които чух до момента бяха, че има паднало дърво, замръзнали стрелки. След това каза, че няма напрежение", разказа пътничка.

В капана на лошото време попаднаха и 50 деца от Свероизточна България, които са дошли на турнир по информатика в столицата. След 4 часа чакане на гарата и липса на решение от страна на БДЖ, ръководителката им Бисерка Йовчева, взема нещата в свои ръце.

"Като видях, че има опасност да се забавят, а все пак това са деца, над 50, които сега натоварихме във влака, си позволих да се обадя на акад. Денков, към когото изказвам огромни благодарности, той се обяди на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени. Влакът е композиран и чакаме всеки момент да търгнем", обясни учителката по информатика Бисерка Йовчева.

Преди това от БДЖ обясниха, че единственото, което могат да направят, е да върнат парите на пътниците. От Националната компания "Железопътна ифраструктура" заявиха, че един от основните проблеми по ж.п. линиите са падналите клони.

"Те падат върху линията или върху конктактната мрежа. В единия случай се получава късно съединение. В другия случай - падат върху релсите. Нашите екипи са на терен от полунощ и досега не са спирали да работят. Отстранени са над 30 тежки аварии", обясни за БНТ Емил Симеонов, главен ревизор по безопасността НК "Железопътна инфраструктура".

До края на утрешния ден проблемите се очаква да бъдат отстранени.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.