Слави: И все пак Асен Василев трябва да бъде уволнен

Слави: И все пак Асен Василев трябва да бъде уволнен
24-11-2023г.
0
Лентата

Ех, господин Добрев, не ви познавам, но така с тези писма стана малко романтично. 

Разбира се, ще ви отговоря, въпреки романтиката, защото, господин Добрев, не сте прав. Симпатичен сте ми, но истината ми е по-симпатична. Лошото е, че в такива моменти, акцентът се измества от истинския проблем. Нещо такова се получава между мен и Вас. 

Проблемът е Асен Василев и срамната коалиция на сглобката, но, господин Добрев, Вие леко го измествате към мен. Затова, за да не избегна основният проблем, ще постъпя като римския държавник Марк Порций Катон Стари. Марк Порций Катон Стари, заради войните на Рим с Картаген, при всяка една своя реч е казвал - „И все пак Картаген трябва да бъде разрушен!“ Затова аз ще започна като него и ще кажа - „И все пак Асен Василев трябва да бъде уволнен“!
А, сега към Делян Добрев и писмото му да мен.
Първо. За лицемерието. Не сте гласувал за Асен Василев,  но стоите в политическата сила, която го направи отново министър и му гласува един престъпен бюджет. Освен това, Вашата политическа сила се кани да му гласува нов престъпен бюджет. Ако сте толкова непримирим, напуснете ГЕРБ.
Второ. В политиката Асен Василев беше вкаран от президента Румен Радев. Да, ние го подкрепихме в онзи коалиционен кабинет, в който бяхме заедно с тях, но в мига, в който почна да загробва държавата, аз свалих, именно заради Асен Василев, собственото ни коалиционно правителство.
Трето. Когато, ние от „Има такъв народ“ имахме 65 депутата в 46 -тото Народно събрание, всички потенциални партньори, ДБ, БДП и формацията около Мая Манолова, отказаха, забележете отказаха, официално отказаха да подкрепят наше правителство. 

После лъжеха, че ние не сме искали да направим правителство, но те са си такива. И според Вас е трябвало да предложа кабинет на малцинството подкрепено от ГЕРБ и ДПС? Невероятна идея. Да направя така и после да стана заложник на тези две партии? И те да се опитват да ни унижават така, както сега унижават ППДБ? Аз, за разлика от ППДБ, имам достойнство и морален компас.
Четвърто. Аз нямам телефона на Делян Пеевски. И никога не съм го имал. Подозирам, обаче, че Вие го имате, така че Вие му се обадете. На Бойко Борисов го имам, но...няма да му се обадя!
И за финал. Бюджетът на Асен Василев е престъпен. Затова ще завърша както започнах  – „И все пак Асен Василев трябва да бъде уволнен“!

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.