Костадинов: След победата на нашия съюзник Вилдерс в Нидерландия, правителството на Сорос Денков няма да види Шенген

Костадинов: След победата на нашия съюзник Вилдерс в Нидерландия, правителството на Сорос Денков няма да види Шенген
23-11-2023г.
0
Лентата

Вчера партията на Герд Вилдерс, защитаваща суверенистки и консервативни позиции в Нидерландия, спечели изборите в страната. Това е отлична новина за нидерландците и доста тъжна за българските евроатлантици. Защото Вилдерс иска много от нещата, които иска и Възраждане - предоговаряне на условията за членство в ЕС (в противен случай референдум за напускане), защита на границите от нелегални емигранти, протекционизъм на местната икономика и защита на културата.

Всичко това е наричано по обичайния начин - крайно десен и проруски популизъм. Нищо необичайно, и все едно, защото независимо от пропагандата, Вилдерс спечели изборите. Сега остава да видим как точно правителството на Сорос Денков ще получи подкрепа от Нидерландия за влизане на страната ни в Шенген, при условие, че то е откровено враждебно на победилата на изборите вчера партия. Отговорът, разбира се, е ясен и еднозначен - никак.

Възраждане поздравява Партията на свободата и се надява нашето сътрудничество да продължи и тепърва да се развива. Защото за разлика от Сорос Денков и партиите, които го подкрепят, ние имаме съюзници, не господари. И с тези съюзници ще изградим нова Европа, в която Европейският съюз повече няма да представлява заплаха за европейската цивилизация, а България ще бъде равноправен и уважаван партньор.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.