Скот Ритър пред Мартин Карбовски: Спряхте да бъдете българи

Скот Ритър пред Мартин Карбовски: Спряхте да бъдете българи
27-11-2023г.
0
Лентата

Скот Ритър с нов анализ специално за канала на Мартин Карбовски. Тук може да прочетете откъс от разговора, а цялото интервю ще откриете в Пейтриън канала на Карбовски.
***
Кратка биография на госта:

Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска пехота. Служил е повече от 20 години. Автор на книгата „Кралят на скорпионите – самоубийствената прегръдка на ядрените оръжия и Америка от ФДР до Тръмп”. Написал е още 9 книги.  

Ритър е служил в Съветския съюз като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег. Служил е и по време на войната в Залива. А от 1991 до 1998 е главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Оттам подава оставка в знак на протест, тъй като Ирак отказват да  сътрудничат с инспекторите на ООН, а САЩ дават заповед инспекторите да напуснат страната. По-късно той става критик на войната в Ирак и външната политика на Съединените щати в Близкия изток.

Днес Ритър е считан за защитник и "пропагандатор" на Русия , тъй като по време на инвазията в Украйна през 2022 г., написва поредица от мнения за руската държавна медия RT и публикува видеа, в които заявава открито несъгласието си с Американската външна военна политика. 

Карбовски: Имаме политици осъдени по закона Магнитски - те са най- упоритите евроатлантици - как стана това у нас?

Скот Ритър:
Случи се, защото България спря да бъде суверенна държава. България позволи на САЩ да диктува икономиката, политиката, вие се продадохте на Америка. Направихте го, защото се продадохте на Европа.

Направихте го, защото спряхте да бъдете българи. Направихте го, защото казахте, че е по-важно за вас да бъдете част от доларовата система, по-важно за вас е да можете да правите транзакции чрез суифт. 

Това е най-важното нещо в света – доларът, доларът, доларът! Следователно се оповаваме на Америка. Защо ви харесва Трезорът на САЩ, финансовият департамент на САЩ да идва и да ви казва какво да правите? Вие това направихте (…)

Знаете ли, истинската нация би обявила война на Америка за нещо такова? Няма да го направите и това е глупаво изказване, но истинската нация би казала – ние не приемаме това. Ние отхвърляме това изцяло. 

И това е, което България изтъргува, защото да, вие сте член на НАТО, но няма нужда да сте „Мистър ДА“ на НАТО. Вие може да използвате членството си в НАТО и да започнете да казвате „Не“. Вие сте член на ЕС, но не трябва да бъдете „Мистър ДА“ на ЕС. И тогава какви ще са последствията? Какво могат да ви направят? Да ви наложат закона Магнитски? Ами те вече го направиха. И с това се доказа, че сте нищо като нация. Тогава защо България не се изправи и не каже – ние сме тези, които сме? И да стигнете до точката, в която – ако да бъдеш член на НАТО ще ви коства вашият суверенитет, може би вие не трябва да сте член на НАТО. Може би сте избрали грешната страна? Може би трябва да сте от другата страна? Където няма действие законът Магнитски. 

Карбовски: Това, което казвате е еретично тук.

Скот Ритър: Разбира се, но кажете ми къде бъркам що се отнася до вашия суверенитет? Вие суверенна държава ли сте? И отговорът е – НЕ. Не и със закона Магнитски, вие не сте суверенна държава. (…)
 

Цялото интервю може да гледате в канала на Мартин Карбовски в Пейтриън.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.