Тотална гавра. И не чакам съжаление

Тотална гавра. И не чакам съжаление
15-02-2023г.
0
Дахер Ламот

Това видео го пазех за Св. Валентин, но тъй като постовете ми не са особено романтични, реших да го пусна днес.

Това е  Мия Халифа, която бе една от първите, които се застъпиха за сирийците и подчертава за пагубните санкции върху Сирия. Живеем в свят, в който порнозвезда има повече морал, сърдечност, хуманизъм, достойнство, както познания и разбиране на ситуацията, отколкото всички политици, държавници и хуманитарни организации.

САЩ е окупирала житницата и петролните кладенци на Сирия (66000  барела от общо 80000). Плюс 1/3 от прясната вода. Окупирали са и завода за цимент, който френската компания Лафарж експлоатираше и даваше пари на ИДИЛ, за което бяха глобени с милиони, но нито един франк не бе върнат на сирийците. 

Израел е окупирал Голанските възвишения и оттам си осигурява 1/3 от прясната вода. 

Турция е окупирала едни от най-плодородните  земеделски земи в Северна Сирия, налага турската валута и турски език на териториите. Руснаците си запазват базата на крайбрежието.
Сирия е разпарчетосана и всеки си е взел, каквото иска. 

Сирийците не си управляват ресурсите, наложени са им едни от най-жестоките санкции, налагани някога. И сега има режим на вода, режим на ток, няма отопление, няма гориво, няма хляб, няма храна. Липса на лекарства, материали. Мизерия, болести, унищожетелна депресия, масова имиграция. Минирани полета навсякъде. Според ООН и хуманитарни организации 5 милиона са без покрив след земетресението. 
По медиите пускат само платени пропагандатори, някои даже са сирийци, които да пищят едни и същи лозунги от 10 години. Тежко зависими грантаджии с видимо много нисък интелект и без никакви скрупули. Лъжат безжалостно и безочливо. 
Сирийците в чужбина (без второ гражданство) почти навсякъде не могат да си открият банкови сметки, не могат да пратят пари на роднините си.  Работят за по-малко пари, без осигуровки. Жени се предлагат по социалните мрежи, с надеждата някой да ги изтегли в Европа. 

Тотална гавра. И не чакам съжаление. Може би си го заслужаваме, не знам. Просто излагам фактите и реалностите, такива, каквито никоя медия, не иска да ги каже. И нама да позволи да се кажат. И каквото да кажеш, ще се появи някой нещастник, който от фотьойла си да бълва злоба, макар да не знае къде какво се намира в Сирия. 

И тези, които крещят колко лош е Асад, да такъв е, не е добър. Но поне при него се живееше, при това добре, много по-добре  от сега. И преди да пръскате платените си слюнки от злоба, я са погледнете вашите уроди до какво докараха. Милиони пъти по-зле. Пълна катастрофа. Планирана. 

И мили хора от големите телевизии, вземете проверявайте с ДАНС какви сирийци каните в студиата си. Гарантирам ви, че нито един от тях не е прочел и една книга, ама и една. Един вече се взриви в Ансбах, а наскоро показахте един боклук, който изнасяше коли за терористите в Идлеб. Засрамете  се поне малко.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.