Всеки евродепутат, който направи това, ще опозори името си

Всеки евродепутат, който направи това, ще опозори името си
15-02-2023г.
0
Кристиян Шкварек

"През 2018-та година в България се случи нещо, което не се беше случвало от десетилетия. Страната ни успя да се наложи над цяла континентална директива, променяйки траекторията на едно общоевропейско, идеологическо активно мероприятие. Става въпрос за Истанбулската Конвенция. 

За първи път тъкмо в България обществени организации се задействаха и сигнализираха за опита чрез Истанбулската Конвенция и зад воала на добри каузи като превенцията на домашното насилие да бъде прокарвана една вредна и доказано деструктивна идеология - тази на ЛГБТ движението, и по-конректно формулирането на отделна концепция за "социален пол". Нещо, което целеше да отвори "с ритник" вратата на националните законодателства за възможната смяна на пола, дори на деца, както в последствие започна да се случва в редица държави по света. 

Гражданският дух, мобилизацията на обществото и многохилядни протести доведоха до безпрецедентното към онзи момент в Европа отхвърляне на Истанбулската Конвенция. В последствие и Конституционният ни съд спря ратификацията на Истанбулската конвенция, като обяви, че в отделни свои текстове документът не съответства на българския Основен закон. 

Водеща роля в целия процес - от сигнализирането за опасността, през вкарването му в Министерски Съвет, до успешното отхвърляне на документа изигра партия ВМРО. 

Това събитие бе безпрецедентно в новата история на България, защото доведе до ефект на доминото на международната сцена, след като редица други държави започнаха по наш пример да развенчават идеологическата същност на Конвенцията и, в последствие, да я отхвърлят. За пръв и последен път от десетилетия България, вместо да следва сляпо курса на другите, промени цял такъв на международната сцена. 

Уплашени от домино ефекта, който България предизвика, либералите на чело на основните европейски институции побързаха да намерят начин, по който за пореден път да се заобиколят държавите членки и пренебрегне волята и суверенното решение на гражданите им. След като народите на Европа няма да приемат Конвенцията, то либералите ще им я наложат с гласуване в Европейския Парламент. 

Това гласуване се провежда днес. 

Днес, пред очите на цяла Европа и цяла България ще стане ясно кои евродепутати са на страната на своите народи, своите граждани и суверенитета на собствената си държава. 

Българското общество отхвърли Истанбулската Конвенция. Българската държава отхвърли Истанбулската Конвенция. Българският Конституционен съд отхвърли Истанбулската Конвенция. 

Всеки български евродепутат, без значение от партийната окраска, е длъжен да уважи това категорично, преповторено от редица институции и прегърнато от държавата ни решение. Всеки евродепутат, който гласува ЗА това ЕП да наложи насила Конвенцията върху България, гласува против собствената си държава, собствения си народ и суверенното решение на собствените си граждани. Всеки евродепутат, който направи това, ще опозори името си и това на партията, която го е пратила в Брюксел. Делегацията на ВМРО към ЕКР призовава всички наши евродепутати да уважат суверенното решение на нашия народ и държава, за да запазят достойнството си."
- Официална декларация на делегацията на ВМРО към ЕКР в Европейския Парламент
--------------------------------------------------------------------
Рядкост е да работиш не само това, което искаш, но и това, което те прави истински горд. Всеки път, когато делегацията ни в ЕКР застане с такива позиции; всеки път, когато гласува в зала; всеки път, когато казва нещата, които другите ни евродепутати премълчават, се чувствам по този начин. Доволен и горд. Днес, за пореден път, ще се види кой уважава избора на собствения си народ и кой работи за съвсем други хора и интереси.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.