Две прогнози

Две прогнози
13-02-2023г.
0
Кристиян Шкварек

Помните ли какъв гръм беше първото включване на българи в списъка "Магнитски" - Божков, Пеевски и други, което удобно се случи точно месец преди изборите в България през юни 2021-ва? Аз си спомням. Тогава държавата беше истински разтърсена, а това беше водеща новина в продължение на цялата кампания през юни и юли. 

Сега за втори път удобно и напълно случайно списъкът бива обявен в предизборна обстановка. Така се случва, виждате ли, всеки път да го обявяват точно преди избори у нас, това категорично да не си помислите е опит за външно политическо влияние спрямо страната ни.

Но този път усещам окол 50% по-малко шок, по-малко тежест на тази новина. Няма го онова усещане, нито в медиите, нито у политическия елит, за хвърлена "бомба", което беше първия път. Шегите и меметата преобладаваха над сериозния и драматичен политически анализ за случило се важно и съдбоносно събитие. Два дена по-късно и вече се занимаваме с напълно различни новини.

Правя две прогнози:  
1. Третият или четвъртият път пак ще съвпаднат удобно с политическата обстановка у нас, било то избори, сформиране на кабинет или друго. Е така, случайно, сакън някой да си помисли, че хвърлям обвинения към партньорите за политическо вмешателство в демокрацията ни. 
2. С всеки следващ път ще усещате 50% по-малко тежест, шок или значение на тази новина. 

Кръгът, монополизирал връзките ни с Козяк и Вашингтон, който изпраща докладите там и влияе пряко на отношението на Щатите към България, започва рязко да изтърква това си оръжие срещу политическите си противници. Още един, най-много два пъти и буквално на никой няма да му пука кого доносниците са наклепали този път пред Метрополията.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.