Шамарът идва

Шамарът идва
13-02-2023г.
0
Гост-автор

Историята учи, че никой не учи, а проблем, неразрешен в самото начало се повтаря, докато не се разреши окончателно и до край. 
1.През 1612г. руското народно опълчение начело с Кузма Минин и княз Пожарски слагат край на полското присъствие в Кремъл по време на смутните времена, когато Полша се опитва да наложи католицизма и своята политика в Русия. По онова време полският език е бил модерен в Русия. Шамарът обаче не закъснява. Не им е работата на поляците-католици там. 


2.През юни 1812г. Наполеон Бонапарт нахлува в Русия. Французинът формално навлиза, за да помогне “уж” на Полша, дори нарича войната - Втора полска. В подкрепа на Наполеон участва цяла Европа. Скоро, както и през 1612г. войната става народна, отечествена и завършва с пълно унищожение на френската армия и руски парад на победата на Шан-з-Елизе. Френският език  е бил на мода по това време в Русия.
Шамарът не закъснява, не им е работата там на франсетата.


3.На 1 септември 1939 Германия напада Полша и пак през юни 1941г. / и Наполеон е през юни/ нахлува в Съветския съюз. Стигат почти до покрайнините на Москва. Войната става народна, отечествена. В подкрепа на германците е цяла Европа. Войната завършва с пълен разгром на Германия и нейните съюзници и с руски парад на победата в Берлин. Шамарът не закъснява, не им е работата на германците там.


4. След 1991 и най-вече след 2014 У-на е подготвена целенасочена за война. Отново целият Запад участва, английският език е модерен в Русия, войната вече става народна, шамарът ИДВАааааа…….


Няма да споменавам битката на Нева с шведите, битката с тевтонците още векове назад през 13 век. Те пак бяха народни.
Шамарът винаги идва при ИДИОТИТЕ, които всеки път, водени от дива алчност и лакомия правят една и съща грешка и получават един е същи резултат - погром.


Ние и русите трябва да разберем, че не е модерно да се гледа на запад, за тях ние сме плячка, а на тези на запад да разберат, че погромът е неизбежен, ако тръгнат с лоши намерения на изток, защото плячката хапе смъртоносно. 

Бог се грижи за своите, но им дава и ценни уроци.
Научете се вече, време е……ако разбира се имате разум в главите.

А и няма капчица благодарност и достойнство, затова че спирахме араби, монголи и турци на пътя към същата тази алчна, лакома, робовладелска и пиратска Европа.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.