БСП се превръща в антидемократична партия

БСП се превръща в антидемократична партия
15-02-2023г.
0
Гост-автор

Елена Йончева:

Случващото се в Българската социалистическа партия е пагубно за лявата идея в България. Със своите действия и предложения, настоящето ръководство на БСП тръгва по вълната на национализма. И това е повече от ясно.

Корнелия Нинова би трябвало да постави на първо място посланията и идеите, с които партията да се върне в челните места на българската политика, вместо да плаши българите с джендър караконджули.

Проблемът на българското семейство не е някаква джендър заплаха, а ниската раждаемост, отказът на много млади хора да създадат семейство - поради бедност, безпътица, липса на перспектива. България има проблем и с крещящата липса на върховенство на закона, с все по-голямото разслоение в обществото, с лошото образование и здравеопазване. И да, и с насилието над жените.

Преди повече от две години започнах разговор относно пътя, по който БСП за съжаление бе тръгнала. Позицията ми бе принципна. БСП се превръща в антидемократична партия и това се видя и на Конгреса. Манипулиране на вота, изключване на микрофони.Като ляв човек не мога да приема огромната загуба на гласове за БСП, организационната немощ, шантажа, липсата на политическа култура. Всичко това води към катастрофа.

Българската социалистическа партия под това ръководство отрича цялото си минало и пречи на собственото си бъдеще.

Следя и случващото се в младежката организация. Младежите излязоха със своя позиция, в която открито заявиха, че „БСП не е майка, а мащеха“ за тях. По какъв начин помага на партията изключването на младежи? А настояването за подаването на оставки на кметове, евродепутати?

В БСП девалвира дори санкцията „изключване“. Членовете напускат, без да е необходимо някой да ги изключва. Не искат да са съпричастни към случващото се с левицата, не могат повече да слушат фасадни речи, употребявани за параван на кариерното развитие на малцина.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.