Технология на разделението

Технология на разделението
21-06-2023г.
0
Гост-автор

Създаването на разделение в обществата е една от базовите стратегически цели във всяка информационна война. За постигането ѝ се използват най-общо  две тактики. Едната е да се подсилват наративите, по които хората не са на едно мнение. Такива са например темите за ваксините и за гей правата. Другата е да се атакуват темите по които всички са съгласни, за да се отслаби обединителния им ефект. Затова сега се спори дали земята е кръгла и дали има разлика между мъжете и жените.

Символите, които обединяват са  особено приоритетна цел за втората тактика. Ако някой обединяващ символ бъде "обезвреден", това е огромна победа на информационния фронт. В Полша, например в момента тече доста успешна кампания, целяща да скара хората около фигурата на Папа Йоан Павел втори.

В България, символите които обединяват за съжаление не са много. Това са буквите, езика, територията и знамето. Знамето тези дни ударно се превръща от обединяващ в разделящ символ. 

Двигател зад това обезвреждане на знамето като обединяващ символ не са тези, които искат да го издигнат високо. Двигател са тези които влагат безкрайната си креативност и оригиналност в това да окарикатурят и да се подиграят с това начинание и да представят хората, които стоят зад него като недоразвити подчовеци. 
Мотивите им може да са благородни но ефектът е изцяло в полза на вражеските сили.

Затова ви моля, ако разбирате тези думи, оставете проклетия пилон на мира и спрете да помагате на Кремъл да клати още повече и без това клетата ни споделена реалност.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.