Сбогуваме се с жестоко убитата учителка Рада Гешева в петък

Сбогуваме се с жестоко убитата учителка Рада Гешева в петък
24-01-2024г.
0
Лентата

Близки, колеги и възпитаници на обичания бургаски учител Рада Гешева, която намери смъртта си по ужасяващ начин от ръката на собственото си дете, ще се сбогуват с нея в петък. 64-годишната жена бе убита от сина си Георги Генджов в неделя през нощта.

Младият мъж е с психично заболяване и в момента е в ареста. Той безпощадно наръга майка си над 40 пъти и сам позвъни на телефон 112, за да подаде сигнал за престъплението. Вчера по време на гледането на мярката за неотклонение той сам пожела да остане в ареста, тъй като през главата му минавали суицидни мисли.

Рада Гешева е дългогодишен преподавател от Руската гимназия в Бургас. Тя учеше децата не само на грамотност, но и им преподаваше уроци по човечност, затова трагедията е за цялата общественост.

Директорът на Руската гимназия Весела Иванова, старши учителят по математика Милена Андонова и старши учителят по БЕЛ Рада Гешева с една от последните награди за гимназията
„ПГЧЕ „Васил Левски“ в град Бургас се раздели при трагични обстоятелства с един от най-добрите си учители - Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, въпреки че е непоносим всеки сблъсък със смъртта. Проблемът, както казва Булгаков в „Майстора и Маргарита“, е, че понякога е внезапно смъртен. Никой не знае колко дълго ще се навива нишката на живота му и кога ще се скъса. Това е тайна.

За учителя Радка Гешева нямаше тайни в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е изцяло свързан с историята на гимназията.

Трудно се говори в тези тежки моменти, още по-трудно е да се опише с една дума или изречение личност като Рада Гешева. Тя беше една изключителна жена и колега „будител, любим учител, магнит, мотор, вдъхновител, магия, незабравима, изключителна, огнена, неповторима, тя бе добро, тя бе любов“ и още много искрени неща са писали за нея всички, които я познаваха.

Вече я няма! И искаме да преминем през това изпитание.

За преодоляване на тази кризисна ситуация и оказване на психологическа подкрепа с учениците от всички класове и колектива на гимназията ще работят психологът и педагогическият съветник от училище, както и психолози от Националната мобилна група за психологическа подкрепа.

Скърбим дълбоко за загубата! И ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева - длъжни сме да го направим.

Всеки, който желае да постави цвете и напише последните си думи в памет на г-жа Гешева, може да го направи в сградата на гимназията, където е обособен кът и поставена книга за съболезнования.

Светъл път към света на ангелите!“, се казва в съболезнователния адрес от колектива на ПГЧЕ „Васил Левски“.

Погребението на Рада Гешева ще бъде на 26.01.2024 г. (петък) от 11:00 часа в Централен гробищен парк - Бургас.

Източник: flagman.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.