Реално няма да дадем нищо, защото нямаме нищо за даване, но за сметка на това ще изконсумираме позора

Реално няма да дадем нищо, защото нямаме нищо за даване, но за сметка на това ще изконсумираме позора
05-11-2022г.
0
Чавдар Найденов

Реално няма да дадем нищо, защото нямаме нищо за даване, но за сметка на това ще изконсумираме позора.
……….
Съмнителната, но все пак забавна утеха е, че жалката ни безобидност е заслуга на … баш евроатлантиците. Само че на предишен щам – Мони, външен министър и Свинаров – такъв на войната. Те имплементираха програмата за преустройство на въоръжените сили по натовски стандарт.
Това означаваше, по някаква странна логика, ликвидация на армията и нейния арсенал от оръжия и боеприпаси. Влезохме в НАТО с Ньойска стъпка и приехме специалността баняджии и медици.
Та ако чуе Кийьюов, или не знам как там се пише вече, какви ракети Скъд нарязоха местните Атлантици, с обсег до Атина и Истанбул, какви самолети цепехме, как се ликвидира производството на БТРи, за да спрат западните душици да правят мръсно заради експорта. И планини от муниции, които бяхме готвили за посрещане на гости от Юг.
Или как Костов-Симо изобщо разпродадоха оръжейните заводи , защото държавата, която ги беше създала, била лош стопанин…. (Да прави може, да притежава – не! Всеки с тясната си специалност)…
Щяха да пият валидол. И като се съвземат, да нарекат цялата пасмина свои тукашни съмишленици, не опи*ни вурстчета както нарекоха Шолц, ами нещо още по-живописно, ярко и запомнящо се. А те умеят да ругаят изкусно, по славянски. Каква загуба!
……………
А инак…. тъжна гледка, мрачен ден. Цар Освободител, разделен с телена мрежа от Народното представителство на… освободените.
Нямало било турско робство, защото не всички били роби на синджир. Но в такъв случай, кога се утаи целият този робски нанос в душите ви?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.