Хуморески от махленски пиески

 Хуморески от махленски пиески
05-11-2022г.
0
Соня Колтуклиева

Ама какви са тези хуморески от махленски пиески?! 
Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които бяха назовани като контактьори между ГЕРБ и ПП/ДБ обяснили по телевизията, че в посолството на Германия, на коктейл за изпращането на сегашния немски посланик, говорили час и половина с Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Лена Бориславова. 
Голяма мисия, голямо чудо. Между две уиските и няколко хапки с пушена сьомга, обсъждат съдбините на бедна България. Надявам се някой да не се е задавил, примлясквайки в бързината някоя уникална опция за правителство, което да спаси страната от тези, дето за 7 месеца - от 13 декември 2021 г. до 2 август 2022 г. - опустошиха държавата, но пак искат да я управляват. 
“Да сменим бизнес-модела”, повтаряше в захлас Кирил Петков на нашата среща - много по-трезва и трезвена среща, впрочем. 
Какъв бизнес-модел са дискутирали? Как по-точно са изяснявали позицията спрямо ГЕРБ хора, които не са си изяснили позицията един към друг?!
Между двамата съпредседатели на “Продължаваме промяната” се затаява напрежение, то ескалира от деня на падането на правителството - 23 юни,  насам. Оттогава Асен Василев е гневен на Кирил Петков, защото се върза на фалшивите обещания на Радостин Василев, че ще осигури депутати-отцепници да спасят правителството или да подкрепят проекто-кабинета, начело с него самия. 
Вчера Асен Василев гласува различно от мнозинството на ПГ на ПП; така правеше в зората на демокрацията Ахмед Доган, който наричаше този знак: депесарски шут. Кого предупреждава, че ще нарита Асен Василев? 
Даниел Лорер е за подкрепа на кабинет на ГЕРБ като възможност да се върнат негови хора във властта и да се прекъсне сериала от служебни кабинети на президента Радев. 
Асен Василев е готов за участие във всяка конфигурация с ГЕРБ, стига той лично да бъде министър и дружбата някак приемливо да бъде замаскирана. 
Кирил Петков би преглътнал дори да седне на една маса с Бойко Борисов, когото арестува противозаконно на 17 март, при положение, че няма да бъде преследвана от закона Лена Бориславова, за която се твърди, че е изнасяла класифицирана информация, докато е била началник-кабинет на премиера. 
А какво, всъщност, търси в този формат и в разговорите за бъдещо управление, Лена Бориславова?! Тя каква се явява? Освен придружителка на съпруга на Линда Макензи-Петкова, каква политическа роля играе, след като Асен Василев лично я изхвърли от листите? В момента Лена Бориславова е някаква истерична потребителка на Фейсбук, която вие в общия Прокопиев хор на оплаквачките, жални-милни и потресени от връщането на хартиената бюлетина по законопроекта на БСП - толкова прехваленият им коалиционен партньор. 
На “Продължаваме промяната” й трябват контактьори вътре в парламентарната групата, разкъсвана от недоволство и брожения: заради тримата ренегати от “Има такъв народ”, изместили заслужили променкаджии от листите; заради наглостта на Радостин Василев да замесва партията в интриги и заради съмненията, че държи Кирил Петков със записи; заради амбицията на Асен Василев да се наложи като единствен лидер; заради слуховете, че 10-тина депутати искат да мигрират към ГЕРБ; заради недоволството на редовите народни представители от диктатурата на “тесния кръг”; заради гнева на анонимниците, че трябва да понасят публични щети от прегрешенията, с гнилата миризма на престъпления, на бившите им министри, разобличавани от служебните министри и от медиите.
… Ако съдбата на страната се решава на коктейли, значи на някой изобщо не му пука за нея.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.