Путин е проблем от 40 години? Не, Джо Байдън е.

Путин е проблем от 40 години? Не, Джо Байдън е.
30-06-2024г.
0
Гост-автор

Автор: Лари Джонсън, (sonar21.com) 

Лари Джонсън е бивш анализатор в ЦРУ и служител на бюрото за тероризъм в Държавния департамент на САЩ. Експерт в областта на тероризма и авиационната сигурност. Джонсън е един от основателите на Berg Associates“ - компания, основана през 1998  г., чийто предмет на дейност е разследване на финансови престъпления и изработване на практики и процедури, имащи за цел да предпазят бизнеса от измами и да установяват пране на пари.
Лари Джонсън е автор на блога за политически анализи - sonar21.com - “Син на новата американска революция”.

***

Вече не се изненадвам, когато Джо "Алцхаймер" Байдън се унася в своята въображаема вселена, но все още е стряскащо да го наблюдавам. 

Вижте 2:40 мин. в следващото видео. Байдън твърди, че познава Путин от четиридесет години. Не съм математик, но това би означавало, че сенатор Байдън се е срещал с новоизлюпен офицер от КГБ на ниско ниво в Дрезден, Германия. Наричам го глупост. И как точно Путин е бил проблем? Той стана известен едва когато Борис Елцин посочи Владимир за свой наследник.

Последният гаф на Байдън е само още един знак, че Байдън притежава умствената ловкост на дървен кон и изглежда, че става все по-зле с всеки изминал ден. Което повдига по-широкия въпрос - ще бъде ли той наистина компетентен да се кандидатира срещу Тръмп? Имам приятели със сериозни връзки, които настояват, че е имало среща в Ню Йорк преди две години, на която Мишел Обама е била убедена да замени Байдън като номинирана от демократите, когато Байдън подаде оставка преди конгреса на демократите това лято.

Но бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич изказа убедителен аргумент, че г-жа Обама не желае да се откаже от сладкия живот по плажовете в Ню Йорк и Хавай, за да поеме работата да стане президентска пинята. Заставам на страната на Нют в този случай.

Решаващият момент е, че масовите медии започват да правят мемета за избледняващите умствени способности на Байдън и подготвят политическото бойно поле за неговата смяна преди изборите през ноември. 

Мисля, че има големи шансове вицепрезидентът Камала Харис да довърши мандата на Байдън. Умственото объркване на Байдън само ще се влоши и той ще бъде под по-голям стрес, извън обичайните президентски задължения, тъй като делото за укриване на данъци на Хънтър Байдън отива в съда през септември. Казвам го в светлината на присъдата на Хънтър за нарушаване на федерален закон, тъй като е излъгал в молбата си за закупуване на оръжие. Подозирам, че екипът на Байдън ще окаже натиск върху Хънтър да сключи споразумение за признаване на вината, вместо да рискува всички сенчести бизнес сделки на Джо Байдън да излязат наяве през последните месеци от президентската кампания.

Така че това е първият двоен проблем – ще успее ли Байдън да се кандидатира и да оцелее до изборния ден или ще бъде заменен? 

Второ, ако той бъде сменен, ще удържи ли Камала Харис да бъде номинирана от демократите или ще бъде сменена от друг, като например Мишел Обама или Хилъри Клинтън?

Сега, докато вътрешната политическа драма се разгръща в нашата бананова република, известна като САЩ, мисля, че международните събития ще се превърнат в ключова променлива. Ще представя три сценария и ще ви помоля да прецените кой според вас е най-вероятният.

Сценарий 1 — САЩ и някои страни от НАТО се намесват пряко във войната в Украйна и атакуват Русия. Русия отмъщава, като нанася удари по военни бази и ключова инфраструктура в Европа и Съединените щати с конвенционални оръжия. Западът ще се изправи пред избора - да отстъпи или да ескалира с ядрени оръжия. И в двата случая избори в САЩ няма.

Сценарий 2 — Украинската армия се срива и Зеленски е свален с преврат преди края на август. Западът е зашеметен, но не желае да ескалира и да влезе във война с Русия. Това се разглежда от по-голямата част от американския електорат като провал на Байдън, което допълнително увеличава шансовете на Доналд Тръмп за победа през ноември.

Сценарий 3 — Израел започва офанзива в Южен Ливан срещу Хизбула и претърпява големи загуби. В резултат на израелската операция Ирак и Турция изпращат сили в помощ на Хизбула. Администрацията на Байдън е изправена пред огромен вътрешен натиск да се намеси и да се притече на помощ на Израел чрез извършване на въздушни удари в Ливан и Сирия.

Представям ви само най-общите сценарии. 

Исках да ви дам шанса да ги разгадаете и да предоставите вашите собствени размишления. Сигурен съм в едно нещо - следващите четири месеца, водещи до президентските избори в Съединените щати, ще бъдат най-опасният период в живота ми, а аз избутвам своите 70 години.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.