Нашата демократична общност вече взима завоя

Нашата демократична общност вече взима завоя
30-06-2024г.
0
Ирина Асиова-Диамант

Опс… Нашата демократична общност вече взима завоя. Оу, Байдън не се бил представил добре, вероятно, защото е прегрял от много репетиции преди дебата, вика Елена Поптодорова.  
New York Times призова президента Байдън да слезе от надпреварата в името на народа. Америка е в шок. Не се шегувам. Една не малка част от населението на САЩ, в това число и моята американска рода, едва сега осъзна с пълна сила, че президентът им е дементен. Това, което свободният свят вижда от години да циркулира в мрежата не достига само до тези, които не искате да го видят. 

Защо ми е толкова важен Байдън, който още преди 4 години нарекох бяла куха мумия, Сашо Диков ме чете в ефир, а демократичната бг общност ме ънфредна?! Защото той е най-зловещата подмяна на истината на нашето време. Жив ( всъщност не знам дори до колко е жив) пример за това как реалността се огъва, смачква и натиква в кибритена кутийка пред очите ни!  И ни се продава. 

Нали не си въобразявате, че демократите внезапно от дебата онзи ден са разбрали, че Джо е изветрял. Просто в мъглата от арогантност и бездарие най-сетне проби път фактът, че Тръмп тича сам към финиш линията. И спящият Джо не може да го спре.  Разбира се, не можеш да лъжеш всички до безкрай. Една част винаги ще прогледне. Въпросът е каква част ще реагира.
У нас масата вижда, но отдавна спря да реагира. Ето държавата е в плен на зависима мутра, която се бори за физическо оцеляване и с 8% крепостни под строен мафиотски контрол държи в подчинение цялата нация. Мутрата пък е натисната под коляното на едно дебело момче, което си отмъщава на света за трудното детство. А пък дебелото момче го държи посолството на същата онази държава, която до вчера се правеше, че президентът й не е дементен. Посланикът на дементния президент седи до и.д гл. прокурор Сарафов, който прикрива всичко, но дружно обясняват, че борят корупцията у нас... Население е на море, слънце пече, чакарака де! Нищо, важното е, че една част вижда. Може и да не реагира, но важното е, че вижда. И лайква. 

Ние ще останем в историята като Тихо изчезналото племе на мълчаливо лайкващите ходещи на море. Ми тва си е бранд, кво!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.