Сиймур Хърш: Време е Байдън да подготви реч за оттеглянето си

Сиймур Хърш: Време е Байдън да подготви реч за оттеглянето си
29-06-2024г.
0
Лентата

Президентът на САЩ Джо Байдън се представи толкова слабо в дебата с бившия американски лидер Доналд Тръмп, че трябва да започне да подготвя реч, в която да обяви, че се оттегля от надпреварата и няма да се кандидатира за втори мандат. Това пише американският журналист и носител на наградата "Пулицър" Сиймур Хърш в своя блог в портала Substack след разговор с неназован политолог, съобщава ТАСС.

"Вашингтонски политолог ми каза днес, че Демократическата партия е изправена пред криза на националната сигурност. По думите му, страната поддържа две разрушителни войни (конфликтите в Украйна и Близкия изток - бел. ТАСС), и се ръководи от президент, който явно не може да се справи със своите отговорности. „Може би е време той да подготви реч за оставка, сравнима с тази, която Линдън Джонсън направи през 1968 г.“, пише Хърш.

36-ият президент на Съединените щати, демократът Линдън Джонсън, се отказа от борбата за преизбиране през март 1968 г. по време на първичните избори на фона на масови протести срещу войната във Виетнам, припомня ТАСС.

"Те са в капан“ - така е описал събеседникът на Хърш тежкото положение на висши служители на Белия дом, които разчитаха Байдън да се справи достатъчно добре в дебата, за да спечели „много необходимата подкрепа“ на дарителите. Основните дарители на Демократическата партия оказват натиск върху кампанията на Байдън да „направи нещо, за да опровергае“ съобщенията, че състоянието на президента се влошава, добавя публицистът.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече получи необходимия брой делегатски гласове, за да бъде номиниран за кандидат на републиканците за държавен глава. Борещият се за втори мандат Байдън си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия.

Източник: ТАСС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.