Протест след решение на съда: Пуснаха под гаранция от 5000 лв. свекъра на убитата Евгения, който е осъден на доживотен затвор

Протест след решение на съда: Пуснаха под гаранция от 5000 лв. свекъра на убитата Евгения, който е осъден на доживотен затвор
11-11-2023г.
0
Лентата

Софийският апелативен съд освободи от ареста осъден на доживотен затвор. Свекърът на Евгения Владимирова, който беше съучастник на сина си Орлин в прикриването на жестокото убийство на младата жена и я изхвърли в куфар, е пуснат на свобода под парична гаранция от 5000 лева.

Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събраха пред Съдебната палата в знак на протест срещу решението на съда.

„От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража“ на 22 март, 2022 г., той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие. Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г“., посочват магистратите.

Решението е окончателно. Именно Пламен Владимиров скри трупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 година и се опита да заличи доказателствата за престъплението. Според обвинението престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен начин.

"В потрес съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лева. 5000 лв. струват ли един човешки живот. Той направи сина си убиец", коментира майката на Евгения.

"Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Мотивите са това, че един от подсъдимите е с влошено здравословно състояние, но имайте предвид, че е изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Това не е отмяна на присъдата. Тепърва трябва да се установи дали има подадени жалби от страна на подсъдимите", заяви пред БНТ Христо Кръстев, заместник-градски прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.