Представете си! Тя работи майка!

Представете си! Тя работи майка!
03-03-2023г.
0
Любо Кольовски

Тия  нощи, като ме налетя  старческото безсъние, та почнах да прищраквам каналите на телевизора  и попаднах на повторението или потретването на някакво риалити шоу, както им викат на тия бездънни простотии. И какво видях. 

Една хубава, привлекателна мадама между 20 и 25 години, наконтена, натокана,  както казват в пловдивско, бая  засукана. Водещият я пита какво рабои, а тая вика "24 часа съм майка!". Представете си! Тя работи майка! Паднах. Тя не е лекар. Не е IT специалист. Не е  експерт по връзки с обществеността. Тя работи майка! 

Не разбрах едно или две деца има и не това е важно. По-важно е, че тая кокона оправдава безделието си с гледане на деца. В разцвета на силите си. Сигурно сутрин води детето си на детска градина или на училище, а после се шляе по бутици и молове, пие кафета и цитронади за по 10 - 12 лева, шматка се по "Витоша", докато дойде време да си прибере отрочето вкъщи или да прати работещия си мъж да го прибере, а тя да се  замъкне с приятелки на пиано бар.

Тая мадама не знае, че баба й е раждала децата си на нивата, въртяла  е къщата, двора и обора и е имала сигурно 6 - 7 деца.  Пращала ги е в окопите да мрат за отечеството и да бачкат по къра повече от воловете си, да блъскат в заводите  и да се бъхтят в мините.

Аз, макар и демодиран човек на 67, не съм примитивен, отчитам и регистрирам как се променят света и хората, но не знаех, че да си гледаш децата вече е занаят, професия. Какво ли се чудя? Това са съвременните родители, отрасли с турски сериали, разни вредни и вредителски шоута при Гала, Патрашка, "Ергенът", "Фермата", "Брадърите" и  разни други бездарници. Струва ми се, че това, което се опитвам да кажа е много по-важно от скандалите на политиците.  По-важно е и от скандалите в "Народния театър", щом като народът ни е такъв.
Извинете. Дано тая фльорца е изключение!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.