КОЛКО банкови карти са нужни на един пътник на ден, за да се придвижи като редовен?

КОЛКО банкови карти са нужни на един пътник на ден, за да се придвижи като редовен?
01-03-2023г.
0
Лияна Панделиева

Център за граЦка мобилност отново се из-по-на...нещо си. 
Може да се плаща с банкова карта. Супер. Ако в рамките на един ден платиш с една карта четири пъти, това се превръща автоматично в карта за цял ден.

ДА, АМА НЕ! 

Плащам с карта. Добре. Качвам се в друго превозно средство. Докосвам картата. Не може. Нямало наличност. Брей! Ма верно ли в картата ми няма 1,60?! Вадя кредитната карта - хоп, по нея имало наличност. Качвам се в следващо превозно средство. Вадя кредитната карта. Хоп - и по нея вече няма наличност. Хубу. Вадя трета карта - по нея още има наличност. 

В задачата се пита: КОЛКО банкови карти са нужни на един пътник на ден, за да се придвижи като редовен пътник? 

Обадих се на банката си, естествено и оттам ми съобщиха, че изобщо не съм изключение и че вече за пореден път изпращат запитване към въпросния център за мобилност из града с въпроса що не си оправят ПОС терминалите, каквито са тези машинки и отговор досега - НУЛА. 

Та ако хептен ми се свършат наличните карти, като мине контрола ще отварям банкирането и ще им предлагам сами да си вземат оттам парите, ако знаят как. Това обаче значи още, че ако искам да взема метрото, то във всеки момент може и да не успея да мина, поради липса на достатъчен брой карти. 

Някой ще каже: вземи си от картите на ЦГМ. Да, имам такава, но там няма опция да ползвам дневна карта. И що така? 
Ух, мили ГЕНИИ от ЦГМ! Да ви е...честита Баба Марта. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.