Евроатлантическата мантра

Евроатлантическата мантра
01-03-2023г.
589
Слави Василев

Евроатлантическата мантра, която впрочем не означава абсолютно нищо, ще се ползва в опит да се сглоби коалиция в рамките на следващото Народно събрание.

Вероятността това да роди правителство е малка, но съществува. Българите не искат - с основание - да се чувстват управлявани отвън и ако подобен сценарий се разгъне, Възраждане ще стане основна парламентарна сила, а политическият блокаж съвсем ще се усложни. Подобно “евроатлантическо” управление не би донесло нищо на България, тъй като няма никакъв шанс, или реален политически стремеж, да излезнем от ядрото на стратегическите си съюзи. Евроатлантизмът ще бъде параван за повече корупция и най-много ПП/ДБ да се научат на “добрите практики” на Борисов.
Недъзите на парламентаризма ще изпъкнат още повече, което ще засили усещането, че политическата система не функционира. Това ще увеличи политическата тежест на президента, служебните кабинети ще продължат да управляват, което ще засили - съвсем основателно - усещането, че президентското управление постига по-добри резултати. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.