Ние сме народът, населяващ най-старата държава в Европа

Ние сме народът, населяващ най-старата държава в Европа
15-09-2022г.
1634
Гост-автор

Йовка Димитрова:

Каквото и да ви говорят и колкото и да ви убеждават, помнете едно - ние сме българи и не сме едни от многото на българската земя, а сме народът, населяващ най-старата държава в Европа.

 
Учете много, но винаги имайте очи за истината и помнете историята си, помнете, че сте потомци на велик народ, дал много на света.

 
Постиженията на българите за човечеството са признати по цял свят, макар и забравени в собствената ни страна.

 
Помнете имена като Иван Митев, който е открил шестия сърдечен тон. Това са звуците, които се чуват от биещото сърце и се използват в кардиологията като най-добрия диагностичен показател.
 
Румен Антонов е име, което някои от вас ще чуят днес за пръв път, но той е изобретил автоматичните скоростни кутии за колите, с които днес някои от вас бяха заведени от родители си до училище.
 
Не забравяйте и Райна Касабова, която в историята остава като първата жена в света, участвала в боен полет.
 
Валя Балканска, която е изпяла песента „Излел е Дельо хайдутин”, която е включено в Златната плоча на Вояджър, за да звучи в космоса.
 
Тези и още много други българи са ни прославили по света. Сред вас израстват хора, а може би това сте и вие, които ще ги последват, които ще направят световни открития, защото това сме ние българите - велик народ. Не спирайте да се гордеете с произхода и с българското, защото вие сте потомци на този народ.
 
Пожелавам ви успешна и присъствена учебна година, в която да научите много и да имате възможност да се срещате със съучениците си, да общувате с тях и да правите българското училище най-прекрасното място, защото вие сте там - българските деца.
 
Честит първи учебен ден на всички учители и родители и не забравяйте, че този ден е празник, независимо от всички директиви и ограничения.
 
Помнете, че идва време, в което всичко това ще е само лош момент в българската история.
 
На добър час!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.