Пеевски: Писмото срещу Доган до посланиците от ЕС и НАТО е компромат на кръга "Капитал"

Пеевски: Писмото срещу Доган до посланиците от ЕС и НАТО е компромат на кръга
09-07-2024г.
0
Лентата

Писмото, което бе изпратено вчера до посолствата на страните от ЕС и НАТО и в което се твърди, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган има връзки с руския посланик Елеонора Митрофанова е хибридна атака на кръга "Капитал". Това заяви на пресконференция председателят на ДПС Делян Пеевски.

"Капитал": Пеевски "топи" Доган за връзки с Русия пред посланиците от ЕС и НАТО

Пеевски съобщи още, че днешното заседание на парламентарната група е минало спокойно, имало и кворум, въпреки че не всички дойдоха. Липсваха т.нар "ДПС-17" - депутатите, поканени на срещата в сараите на Ахмед Доган в Росенец в събота. Междувременно те се събраха в столичен мол, за да изяснят позицията си за бойкота на заседанието.

Станислав Атанасов: "Капитал" лъже, не съм писал писмо срещу Ахмед Доган

"Колегите са поканени от неделя на парламентарна група. Нали обясняваха, че искат всички формати да работят - форматите работят. На колегата Чакъров съм му казал Централно оперативно бюро да направим. Поканихме ги и на председателски съвет вчера, където отсъстваха, а повечето области бяха.

Депутатите от сбирката с Доган бойкотират Пеевски, няма да присъстват на заседание на групата

ДПС ще изпрати писма до останалите политически партии в парламента без „Възраждане” във връзка с втория мандат. „Дали сме срок до утре края на деня, за да видим какво ще ни отговорят”. Това коментира председателят на ДПС Делян Пеевски.

„От медиите видяхме, че няма желание за втория мандат. Въпреки всичко, ние сме длъжни към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии. Защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата, да държим папки, без да може да има правителство, ДПС е сериозна и отговорна партия – няма да си го позволи”, допълни той.
Пеевски обясни, че заседанието на г

Източник: “Гласове”

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.