Партньори на ДПС от целия свят застават зад Доган

Партньори на ДПС от целия свят застават зад Доган
09-07-2024г.
0
Лентата

В поредица от писма дългогодишни партньори на ДПС от целия свят застават зад лидерството на учредителя на партията Ахмед Доган. Президентът на Либералния интернационал Хакима ел Хаите, президентът на Либералната мрежа на Югоизточна Европа Роман Якич, и дългогодишният лидер на европейските либерали Сър Греъм Уотсън, изпращат писма до почетния председател на ДПС и членовете на оперативното ръководство на партията, с които подчертават подкрепата си за Ахмед Доган и призовават за справяне със създалата се ситуация в редиците на Движението.

Либералите, изпратили писмо до Ахмед Доган, определят ситуацията в движението като недопустима и са единодушни, че ще продължат да популяризират значението на уникалния етнически модел, основан на толерантност и уважение, и гарантират, че България ще остане трайно утвърдена в евроатлантическото и демократично семейство на развитите нации.

Дългогодишният лидер на европейските либерали сър Греъм Уотсън изразява загриженост към това, което се случва в ДПС и в писмото си до Ахмед Доган заявява: "За съжаление, неведнъж съм бил свидетел как индивидуалният егоизъм отдалечаваше ДПС от основополагащите принципи на единство и колективни действия за индивидуални свободи, което ви караше да се връщате отново и отново, за да се борите за спазването на принципите на партията". Грейм Уотсън е категоричен, че лидерството на Ахмед Доган е безалтернативно.

Днес се очаква да стане ясно дали втората политическа сила в парламента - ДПС, ще вземе решение да направи опит за съставянето на правителство.

Делян Пеевски вчера обяви, че ако се стигне до такава стъпка, той няма да е кандидат за премиер и ще изпратят запитване за подкрепа към всички политически формации в Народното събрание. След срещата с областните председатели в понеделник обаче Пеевски каза, че ДПС ще опита да реализира втория мандат. Той призова за среща с почетния председател на движението Ахмед Доган. "Не съм разговарял с него. От моя страна всичко е направено да бъдем заедно. Оттук нататък той е на ход".

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.