Костадинов: Наглост е баш деребеят на деребеите да говори за война с деребеите

Костадинов: Наглост е баш деребеят на деребеите да говори за война с деребеите
09-07-2024г.
0
Лентата

"Баш деребеят на държавата, деребеят на деребеиите, Пеевски говори за война с деребеите - няма такава наглост" - така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира пред БНТ случаващото се в ДПС.

Костадинов каза, че "Възраждане" първи са предупредили, че в тази етнополитическа формация текат деструктивни процеси, които са страшни за държавата". "Говорим за сблъсък между еничари и турци. И в този сблъсък може да пострада националната сигурност", добави той. По думите му, в ДПС става въпрос за дворцови процеси, в които двете управляващи лобита вътре са се "хванали гуша за гуша".

"Става въпрос за пари, за политическо влияние, нищо по-различно. В ДПС няма чисти хора", заяви лидерът на "Възраждане". Костадинов каза, че в българската политика има няколко аксиоми - небето е синьо, тревата е зелена и ДПС купува гласове. Според него това няма нужда от доказване.

Лидерът на "Възраждане" потвърди, че от ПП-ДБ искат същото, което иска и "Възраждане" - нормална държава. "ПП-ДБ е една от петте формации само. Не знам защо е това фиксиране върху тях. Смятам, че с БСП, ИТН и дори с остатъците от "Величие" ние бихме могли да се разберем за едно общо управление".

Kостадинов заяви, че категорично са заявили, че третият мандат трябва да отиде при "Възраждане", тъй като са най-стабилната политическа сила: "Ние сме политическата сила, която в момента демонстрира пълна стабилност".  Ключът, каза той, в момента е ПП-ДБ. "Ако в момента ПП-ДБ пак правят номера да се опитват да вкарат ГЕРБ и ДПС през задния вход, двор, просто няма да мине", закани се лидерът на "Възраждане".

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.