ПАВЛИК МОРОЗОВ ЗА КМЕТ?

ПАВЛИК МОРОЗОВ ЗА КМЕТ?
02-07-2023г.
0
Мартин Карбовски

Нямаме писатели, нямаме режисьори. Без капка подигравка искам да съчувствам на момчето, което “десните” издигат за кмет. Пречистване чрез трагедия е неговата съдба.

Понеже Фандъкова уби площад Славейков, понеже Борисов направи София отвратителен град-държава, това момче има шансове да пусна за него, въпреки Кирето, Асен, Христо и Генерала-джудже.

Но момчето, което ни дават за десен кмет трябва да реши собствения си парадокс.

Ако той държи на фамилията си и не желае да я предаде, (което и трябва) той десен кмет няма как да бъде. Защото в тъканта на историята има опровергаващо противоречие - дядото какво мисли за днешните десни?
Казва ли му някой - ех сега дядо ти, ако те видеше - как ли щеше да се гордее с тебе?
Това ще бъде Павлик Морозов за кмет, който няма да е много десен. Той ще е предател на дядо си.

За децата пояснявам: Павлик Морозов предаде баща си на болшевиките, с което беше зловещ пример за подражание на комунистическата младеж. Много кофти детенце.

В случая на момчето с дядото от ДС нещата са същите. Има ли как да не предаде дядо си, подкрепен от тия “десни”? Няма. 
Интересен би бил моделът, в който такъв внук става кмет с помощта на левите партии. Има логика, кажете ми защо е невъзможен.

Има ли как да стане кмет уважавайки дядо си? Не и в тая компания. Защото да си кмет и да обичаш дядо си са две консервативни дейности. А си подкрепен от троцкисти и други полит-хаймани.

Не ставай кмет, приятелю. Не и с тия хора.

Или няма значение какво ще каже дядо ти?

Ако е така - защо да гласувам за тебе, другарю Морозов? Най-омразното нещо в тази страна е въртенето на палачинката, докато едни и същи фамилии са на власт. Досадно, нелепо и гнусно.
А ти не трябва да си част от това.

И последно - да се гордееш с дядо си (спорен момент, макар и задължителен) означава, че си безпринципно в тая коалиция. Дядо ми беше голям човек, но аз ще си поиграя малко в пясъчника на виещите за лустрация.
Ами и така не става. 

Помисли, човече, помисли.
Какво ще кажат хората? (осъзнай иронията)
Ще кажат - той предаде дядо си, само и само да стане кмет. Ами плюя аз на такъв кмет, предава роднините си, а ще защитава гражданите?
Айде малко по-спокойно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.