Патриотизмът е такова демоде, приятели!

Патриотизмът е такова демоде, приятели!
19-06-2023г.
0
Гост-автор

Каква олелия е предизвикала кампанията за издигането на 111-метров пилон с българското знаме на връх Рожен. Родната либерална интеуегенция е в потрес! О какъв кич! О каква Бай Ганьовщина! О каква пошлост!

Аз допреди няколко дни дори не бях чувал за тази кампания. Идеята е българският трибагреник да бъде вдигнат на най-високата надморска височина в цяла Европа. Доколкото намирам информация кампанията се финансира с основно частни дарения. И описанието на сайта на кампанията според мен всъщност е изчистено от каквато и да е надута националистическа кичозност. 

Но не, това е потрес, уважаеми! Четем във в. "Сега" - "След всичко това коментарът може да бъде само един: Що за глупост? Защо? Тъй като някои от качествата и състоянията в живота не подлежат на измерване и логическо обосноваване, нямаме намерение да доказваме, че всичко това е наистина глупост. Тя просто е факт, а интелигентните хора я усещат."
Демек, ти ако си интелигентен ще ти е ясно, че това е глупост и без да трябва да ти обяснявам (намигване). Ако не си съгласен с моите емоционално заявени естетически предпочитания си тъп. Разбра ли? Отличен 6, желязна логика. Срам за "Сега", че публикуват такива повърни.
Добре, явно не съм от интеуегенцията.
Какъв точно може да е проблемът с тази кампания? Сакън хората да не съберат пари за нещо ПАТРИОТИЧНО? Ужас! Патриотизмът е такова демоде, приятели! Какво ли ще си помислят нашите ПАРТНЬОРИ на запад? Тоя пилон съгласуван ли е с ПОСОЛСТВОТО? Силно се съмнявам. Най-вероятно обслужва интересите на КРЕМЪЛ!
Кои ли са тези, които се чувстват толкова ощипани от тази кампания? Мисля, че мога да се сетя. Цялото това негодувание със сигурност идва от същите хора, които връщайки се от гей парад получават паник атаки, ако видят някой да играе хоро пред Народен театър. 
Да се кефим как мъже в рокли размахват дилдота пред МОЧА може, ама да се кефим на развято българско знаме в Родопите - не може! Ай сиктир. 
Вдъхновен от изпразненото от смислена аргументация емоционално КВИЧЕНЕ срещу нея, намерих сайта на кампанията за изграждане на прословутия пилон и дарих 20 лв. Слагам линк в коментарите, ако и вие се вдъхновите.

(https://pilon.rozhen.bg/)

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.