Това което виждаме днес, НЕ е съдбата на България

Това което виждаме днес, НЕ е съдбата на България
19-06-2023г.
0
Гост-автор

Патрик Смитьойс:

Вчера на протеста – ПОХОД за МИР и СУВЕРЕНИТЕТ – щеше да ми падне шапката. Толкова много мирни, миролюбиви, възпитани и слънчеви хора не бях виждал на едно място – каму ли на един протест!

Горещо препоръчвам хората с предразсъдъци следващия път да дойдат и да видят за себе си. Шансът е 100% да бъдат много приятно изненадани.

Това е което аз имах да споделя с тези прекрасни хора, вчера на площада пред НДК:

ДЪРЖАВАТА НИ ГОРИ и както вървят нещата на жълтите павета, най-вероятно ще изгори до основи. Но не ни е страх.
Не ни е страх, защото всички знаем, че това което виждаме днес, НЕ е съдбата на България.

Ако има нещо, което ни обединява днес на този площад е знанието, че някой ден България ще бъде светъл пример за цяла Европа. Усещаме, дълбоко в душата ни, че така е писано.

Държавата ни гори от жегата от жестокото търкане на чуждите интереси в България. Това е. Нищо повече и нищо по-малко.
Това са същите чужденци, които са обследвали целия свят по отношение на ресурсите и накрая излязоха с една карта. Картата на независимостта. Истинската независимост. Карта с всички тези държави на света, които, при затворени граници, са абсолютно самодостатъчни. Да не ви учудва, че България е сред малкия брой държави, който попада в тази категория.

За това е добре да осъзнаете, че вие сте почти единственото племе на този свят, което има свободата да организира подобен референдум. Вие можете, защото всички ресурси, за които говорите са вашата собственост и няма нужда да се съобразите с никой друг.

Не ни трябва голям брат, нито на запад, нито на изток, който да ни посочи кои са ни приятелите на този свят и кои са ни враговете.
Не ни трябва някой да ни каже с какво да насеем нашите земи и къде да продадем продукцията. Също така не ни трябва желаещи за земните ни богатства срещу жълти стотинки или кандидати да ни отрежат горите за шперплат и пелети за огрев.

Дори не ни трябват поръчки за нашата индустрия, само за да не останат работниците без работа. Не сме длъжни да поемаме хамалогията на цялата европейската индустрия, за да могат други да приберат голямата добавена стойност. Сами ще намерим нови пазари и постепенно ще изградим широк спектър от наши Български продукти, Български търговски марки и Българска интелектуална собственост.
Можем. Ще стане. Така е писано.

Пътят е дълъг, но референдумът за суверенитет е прекрасен старт на всичко това и чудесна инициатива. Сигурен съм, че ще съберем 600.000 подписа. Но проблемът ви е друг.

Хората вече до такава степен са свикнали с мрака, че като гъби ще се уплашат, когато видят светлината. Вие можете да им върнете суверенитета на България на сребърен поднос, но вместо усещане на победа и свобода, хората ще получат паническо разстройство.
Вие сте ясни. Вие сте свободните електрони. И в северна Корея ще успеете да прекарвате един референдум, но не ви харесва това което следва.
В рамките на нов граждански договор – и този референдум е първа крачка към такъв – България трябва да има много стабилно и силно ръководство, което да го изпълни.

Предстои да се оглеждате и да посочите хора за тази работа, защото без тях трябва следващите 50 години всяка пролет да се видим за нови протести и нов опит за референдум. Свиквайте с тази идея. 
ХОРА ТРЯБВАТ!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.