Като осквернявате този паметник вдигнете очи и погледнете - там са баба ви и дядо ви

 Като осквернявате този паметник вдигнете очи и погледнете - там са баба ви и дядо ви
18-06-2023г.
0
Гост-автор

На Паметника на съветската армия горе до войника има българска селянка и български работник. 

Те, двамата, изградиха една държава, която 33 години я рушат, но все още има за лапане от непрокопсаниците: пият вода от язовирите й, имат ток от атомната централа и от вецовете, запазиха земите, в които днес се ражда жито, все още някъде се садят домати, пристанищата са откраднати, но ги има, Мостът на дружбата не е паднал, направиха само още един, до който няма пътища и бръщолевят за нови пет - пет моста, по които не да се прекарват стоки, а войски на НАТО...

Като осквернявате този паметник вдигнете очи и погледнете - там са баба ви и дядо ви, които не живяха богато, но изнемогваха в труд за вас, неблагодарници!

Пиша го за всички тия селяни, събрали се с кичозни знаменца, които забравиха, че не са от Бъкингам, а са потомци на страна, която през 1944 година живее в нищета - 90 процента селско население, от което 80 изнемогващи бедняци.

Откъде се пръкнаха тия многобройни наследници на фабриканти не мога да го проумея? 

А и да са такива, би трябвало да помнят, че дядовците им не са се кичели с розови пера отзад, а са се бъхтали често наравно със своите работници - едни здрави патриархални българи.

Зоя Б. Деянова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.