Върнете ми картините!

Върнете ми картините!
15-06-2023г.
0
Гост-автор

Игор Марковски:

Поредна ЖАЛЕЙКА от лицето Игор Марковски, българин, случайно преминаващ парашутист из територията на другарите...
....
На 7 Януари т.г. получих решение, с което ме уведомяват, че акт № Еди Кой Си се отменя и не дължа НИЩО на другарите от НАП. Дори напротив - те ми дължат една "сериозна" сума пари.
Както сами се досещате тази сума никаква я няма обратно в сметката ми, която - О, небеса! - беше отблокирана! Изведнъж станах пълноправен гражданин с редовна сметка в банка, а не блокиран и тормозен.
Радостта отново помръкна...

И стана тя каквато стана. Получих ново известие за нова проверка. Пак от същото ведомство. Пак искат същите документи. И едно изречение добавено - така и така, да видим, разберем, как и защо получавате средства от продажбата на картини. Ама уточнявайте ги внимателно тези думички, ако обичате. Правилно е да се напише "Продажбата на НАСЛЕДСТВЕНИ картини". Думичката е изпусната, за удобство на някои другари и техните кукловоди! Защото ОСЕМ години доказвам, че при продажбата на НАСЛЕДСТВЕНИ картини НЕ се дължат данъци. 
Ама какво им дреме на другарите, нали?
Съсипват здраве (на първо място!), хора, отношения, това е par excellence ТОРМОЗ!
Др Цацаров така и не ми върна картините, които нагло взеха от КТБ и (уж!) пренесоха в НИМ!
(Казвам "уж" защото по пътя изпаднаха едни 39 (тридесет и девет) от тях)
Др Гешев (по времето на изземването беше най-отпред на барикадите и пръскаше огън и жупел) - и той не ми върна картините...
Няма нужда да казвам колко жалби съм писал за тези години. Какво от това. Отговор - ЕДИН ЕДИНСТВЕН - така и така, по дело № ххх ваши ВЕЩИ (защото ако напишат картини трябва да ги изброят и ще си признаят, че са картини, а не вещи, знам ли?!?) не могат да бъдат върнати, защото виж параграфи XYZ, алинеи "бла-бла" и т.н. Толкоз. Всичко друго си беше ГЛАС В ПУСТИНЯ.
А най-смешното беше, когато пуснах "сигнал" до разни ведомства като КПКОНПИ и ДАНС. Звъннаха по телефона (забележете!!!!) да ме попитат аз ли съм писал жалбата (!!!!) и да ме попитат само ЕДИН ВЪПРОС - по телефона (повтарям) - "Кажете ни точно КОЙ Ви взе картините?"
O tempora, o mores - както рекъл Цицерон в първата му реч против Катилина*. КОЙ, че пък и ТОЧНО. Е, казах им. 
Въй - казаха отсреща и затвориха.
Тези разговори, предполагам, от съображения за сигурност, вероятно се записват. Ама може и да се изтрият. Като кажеш името може и да се изтриват автоматично, знам ли...
_____
* няма да обяснявам кой е Луций Сергий Катилина, защото могат да ми поискат адрес и мейл, а пък това "Сергий" съвсем ще ги обърка....
* * *
Долното, което пускам (отново и отново, и отново) Вие навярно сте го чели. Ама го пускам заради другарите - да им го напомня!
ОСЕМ години и ПОЛОВИНА по-късно бих искал да информирам широката общественост, че картините, които ми бяха БРУТАЛНО взети от "другарите" от ПРОКУРАТУРАТА все още НЕ са в мен въпреки определение No71/24.03.2016 г., постановено по в.н.ч.д. 5578, No140/2016 г. на Софийския апелативен съд, е отменено определение от 23.12.2014 г. по н.ч.д. No5578/2014 г. на СГС в частта, с която е наложен запор върху движими – 275 броя собствени на Игор Марковски картини, подробно описани в цитираното определение на САС и обезпечителната заповед е обезсилена. Както си пише “НЕЗАБАВНО да бъдат върнати на техния законен сбственик И.М."

Вместо това някои велможи, управляващи, случайно преминаващи другари и т.н., решиха да изсипят държавните институции върху мен. 

На първо място - НАП, които никак не се колебаха и започнаха проверка на един десетгодишен период, а после и ревизия за период от пет години. Тази ревизия завърши с фиаско за велможите и техните подчинени. И всяка следваща в годините след това. И - не - не се правя на герой, а само казвам на всички, че това беше ТОРМОЗ върху мен като нормален гражданин на тази страна. Бях викан на разпити в разни ведомства, полиция, следствие и т.н. и т.н., слагаха ме в разни списъци, не ме допускаха до медиите (знаете от #кой се управляваха, нали?), изобщо бях (и си останах) емигрант в собствената си страна.

От всичките картини, които ми бяха взели, изведнъж се оказа, че липсват 39. Незнайно как, по пътя от хранилищата на КТБ, тези 39 (тридесет и девет) картини изчезнаха. Две години по-късно 12 от тях изведнъж се появиха в някакъв склад на СДВР. Представете си как картините изпадат от камионетките в които бяха нахвърляни грубо, и с тихи стъпки бягат към склада на СДВР. 27 (двадесет и седем) от тези "избягали" картини липсват. Това са знакови творби от автори като Владимир Димитров - Майстора, Ярослав Вешин и който друг се сетите.
Подавал съм жалби и сигнали, писал съм писма, включително до разни "организации" като Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и др.п., само до Папата не съм писал, тъй като той няма никакво отношение към този казус. И до Арменския поп не съм писал - ясно защо!

Прокуратурата ми отговори с ЕДНО, повтарям - ЕДНО писмо - че мои ВЕЩИ няма да ми бъдат върнати, защото са "веществено доказателство по дело № хххх". Забележете - ВЕЩИ. Верятно, ако бяха написали "КАРТИНИ", можеше да им се наложи да ги описват и по този начин да си "признаят", че има "арестувани" картини.

На 7 Февруари т.г. плучих решение № 687 от административен съд - София-град от Първо отделение 3 състав (има го в тяхната уеб-страница, който иска може да го прочете - то е 20 (двадесет!!!) страници А4 формат, в което ревизионният акт към мен от НАП е ОТМЕНЕН.
Около месец по-късно банковата ми сметка беше освободена, тъй като преди това бях под запор, както и под запор бяха всички мои "притежания".

Преди няколко дни получих НОВО искане от НАП - вече за друг период от време и с няколко точки вътре, като под точка № 1 отново са намесени КАРТИНИ.

Пред всичките тези години съм търпял какво ли не - от упражняване на словоблудство върху името ми, през тормоз на всякакви нива, та чак и до нелепи обвинения.
Всичко това е свързано с безброй административни тегоби, обяснения, вадене на документи с печат и подпис - "вярно с оригинала", през адвокатски платени услуги, наемане на вещи лица, предоставяне на договори и каквото се сетите още...
"Другарите" от прокуратурата, техните везири, обслужващите ги от различните ведомства, включително НАП нямат спирка, нямат съвест и не ги интересува абсолютно нищо друго. Е, не е точно така - прочетох заглавие - "НАП си е раздала рекордните 35 млн. лв. бонуси" - и всичко си дойде на мястото...
Използвам личната си страница във facebook, за да опиша всичко това, тъй като не знам колко още мога да издържа на този психически тормоз, не съм сигурен дали и сърцето ми ще издържи, но искам ясно и категорично да заявя, че И този път не са познали - ще отстоявам правото си и няма да (се) оставя така лесно на бруталните им искания.
ВЪРНЕТЕ МИ КАРТИНИТЕ, които ЗАГРАБИХТЕ!
ВЪРНЕТЕ МИ КАРТИНИТЕ, които ОТКРАДНАХТЕ!
ВЪРНЕТЕ МИ КАРТИНИТЕ, които изобщо не са ваши!
ВЪРНЕТЕ МИ ЗДРАВЕТО, което ми взехте!
ВЪРНЕТЕ МИ ЗДРАВЕТО, което опропастихте!
Не се правете на популисти, защото сте ЖАЛКИ...
Отгоре на всичко - НИЩО, ама НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ от изкуство!
...
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА КОЛЕКЦИОНИРАМ ПРЕДАТЕЛСТВА!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.