Кристиян Шкварек: Двойният стандарт в момента е, че ако каузата ти е либерална, който протестира срещу нея, е фашист

Кристиян Шкварек: Двойният стандарт в момента е, че ако каузата ти е либерална, който протестира срещу нея, е фашист
15-06-2023г.
0
Лентата

Ако някой дойде и си развее партийните знамена, ще трябва да го изгоним от Шествието за семейството. Това обясни пред БНР Кристиян Шкварек, инициатор и организатор на шествието, което ще се проведе тази събота в София. "То е тотално деполитизирано и не желаем нито една политическа партия да го яхва", добави той.

Кристиян Шкварек обясни, че то ще се проведе дори, ако има проливен дъжд: "Искаме да се разшуми и да станем най-голямото ежегодно шествие, вместо прайда".

Той обаче отрече, че датата на провеждането на шествието се определя спрямо тази, за която е насочен прайда и дори отбеляза, че "двойният стандарт в момента е, че ако каузата ти е либерална, който протестира срещу нея, е фашист"

"Двете шествия са разлени. Наета е и охранителна фирма. Няма никакви провокации", каза Шкварек.

"От около 15 години юни е превърнат в централна процесия на ЛГБТИ движението по света. Това е месецът на прайдовете. Трябва да се създаде едно движение, което да зададе позитивен дневен ред, насочен към основните проблеми в България. Най-големият от тях е демографският", отбеляза още Шкварек.

"Има три основни принципа, на които стъпва Шествието за семейството – демография, вяра и свобода. Искаме демографска стратегия на България до 2050 година. Сегашната няма принципал, отговорността е разхвърляна. Всеки кабинет трябва да има вицепремиер, който да е отговорник по демографските въпроси".

Той посочи, че нито с кръгли маси, нито с конвенции, нито с документи може да се преборим с насилието: "Нищо не определя едно общество повече от повече от хората, които живеят в него. Демографията и културата предопределят почти всичко".

Цялото интервю на Даниела Големинова с Кристиян Шкварек може да чуете в звуковия файл.

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.