Поредните бедстващи хора, оставени на произвола на съдбата

Поредните бедстващи хора, оставени на произвола на съдбата
05-09-2023г.
0
Гост-автор

От Приморско на юг, цялото Черноморие е в небивало наводнение. Хората бедстват, коли и каравани са завлечени в морето, срути се мост в Царево. 

Пътищата между Приморско, Царево и Синеморец и този към Звездец са затворени. Няма и мобилна връзка с някои райони. Кметът на Царево обяви бедствено положение и предупреди хората да се изтеглят на най-високите места. Къмпингите „Нестинарка“ и „Арапя“, Лозенец и Царево /без най-високите му части/ са под вода.
 
Поредните бедстващи хора, оставени на произвола на съдбата.

Защото се строи безогледно, застрояват се устията на реки. Реките и деретата не се почистват и поддържат. А в Странджа безогледно се изсичат гори. Обезлесяват се цели райони. А гората и дърветата поемат и задържат дъждовните води, предпазват от наводнения. Когато се обезлеси даден район, дъждовете отмиват безвъзвратно най-плодородния горен пласт на почвата.

Междувременно преди около месец подарихме на Украйна 100 наши бронетранспортьори, които са изключително полезни при наводнения, бедствия и аварии. А преди дни правителството заяви, че ще закупи от американците около 180 бронетранспортьори за почти 2 милиарда лв. 
За сравнение да ви кажа, че правителството след много протести, едвам отпусна допълнително на Спешната помощ /линейките/ едни 30 милиона лв.

Снимките са от Meteo Balkans. Там има и видеа.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.