Относно сагата с един самозабравил се чиновник

Относно сагата с един самозабравил се чиновник
05-09-2023г.
0
Гост-автор

Преди една седмица станахме свидетели на скандал със съветника на министъра на отбраната Тагарев - Мустафа Емин. Въпросният съветник парадира със служебното си положение и с връзките си с министъра на отбраната и министъра на здравеопазването, грубо се намесва в работата на медиците в „Пирогов“, заплашвайки ги с уволнение.

Шокиращото беше, че политическите централи, назначили въпросния нахален чиновник, вместо да му „свият сармите“, организираха във Фейсбук цяла кампания за очерняне на медиците от „Пирогов“. Към този сатанински хор се включиха и някои от „демократичните свободолюбиви“ медии.
Днес една от централните телевизии по най-тенденциозен начин, вместо да изрази някакво съчувствие към медицинските работници в „Пирогов“, се опита да мачка шефа на „Пирогов“ с идеята случаят да бъде замазан и покрит. Сякаш те бяха нагрубявали министерския съветник, а не той тях.

Другата голяма гадост в целия този случай е, че един медицински работник – медицинската сестра Неда Диманова, с над 40 години стаж в здравеопазването, беше подложен в интернет от групите на жълтопаветните, умни и красиви соросоидни активисти на брутална, буквално античовешка атака. Жената беше обвинена, че е част от заговора на Путин за дискредитирането на НАТО. Освен това изровили, че тя била в някакъв хор на „Свети Александър Невски“, а видите ли катедралният храм в София носи руско име. Следователно тя 100%  е путинофилка и най-вероятно докато е биела камбаните, руският патриарх от Москва ѝ е внушавал как да злепостави този велик борец за демокрация, либерализъм, джендъризъм и свобода на Украйна – Тагарев и неговия служител Мустафа Емин. 
Целият този скандал е символ на наглостта на самозабравил се висш чиновник и беше превърнат в някакъв опит за противопоставяне на тема „За или против Русия“, „За или против Украйна“. За пожарите в Странджа сигурно също е виновен Путин. Сигурно и за катастрофите по пътищата е виновен Путин. Сигурно и за последния случай, в който един пияница с 2 промила алкохол уби на пешеходна пътека 15-годишно момче…

А всъщност какво се случи с шефа на „Пирогов“? Военният министър лично поиска обяснение какво се е случило. Ръководството на „Да, България“ се вдига и отива в болницата да прави лична проверка. Това ако не е политически натиск, здраве му кажи. И то от същите онези политици, които само допреди 2 години по площадите говореха за морал, за европейски ценности. Говореха за нов политически модел и говореха за промяна. Явно промяната е докато седнеш на стола и продължаваш да се държиш по същия начин, по който са се държали много други преди теб, самозабравили се политици.

Неволно се замислям, ако това се беше случило преди три години, когато аз бях министър на отбраната и мой съветник от политическия кабинет беше отишъл в „Пирогов“ и беше вдигал скандали на медицинските служители, какво щеше да се случи? Щяха ли същите тези жълтопаветни, умно-красиви соросоидни активисти да защитят съветника ми? Отговорът е ясен. Същите тези демократични медии щяха да ме изядат с парцалите. Щеше да има въпроси: Как го назначихте? А как точно определихте, че той има качества да Ви бъде съветник? Кога ще го уволните? А Вие няма ли да подадете оставка? Най-вероятно това щяха да бъдат въпросите, защото подобни въпроси съм чувал за къде-къде по-дребни и смешни темички. Но явно аз не бях правилният министър, защото не съм от агитката на Отровеното общество.

Всъщност поради какви качества е назначен въпросният господин Емин за член на политическия кабинет и съветник на министъра на отбраната с добра заплатка между 4000 и 5000 лева? Има военно образование? Има някаква военна грамотност, има някаква някакъв опит в международната дейност или структурите на НАТО и Европейския съюз? Възниква въпросът защо един фаянсаджия, с цялото уважение към тази професия, е назначен за съветник на министъра на отбраната и с какво точно може да го съветва? Отговорът идва от само себе си - с нищо
Факт е, че цялото ръководство на „Да, България“ се е изсипало в „Пирогов“ да притиска шефа на „Пирогов“. Това е поредната политическа калинка, която е назначена на държавна ясла, за да взема добра заплата. Това сме го виждали вече, само че тази калинка едва ли с нещо може да бъде полезна за отбраната на Република България при това в един момент, в който до границите ни се води война и министерството на отбраната трябва да вземе професионални решения, а не да скандира лозунги като футболна агитка.

Тези двойни стандарти, на които сме свидетели, се налагат по най-бруталния и грозен начин през последните 2 години за всичко. Затова нещата не вървят и никога няма да тръгнат. Затова тези, които бият медицински работници, ще продължават да го правят. Затова пияните шофьори ще продължават да бъдат такива. Затова децата ни няма да ходят на училище. Затова образователната система е катастрофирала… Затова изчезваме като нация! 

Въпросният съветник, а и неговият пряк началник - министърът на отбраната, няма ли да кажат едно извинявай на медицинските служители в „Пирогов“!? На тези, които спасяват живота на десетки хора всеки ден, и получават не само неуважение, но и подобно унижение от страна на властимащи и управляващи. Едно „Извинявай“ поне на този етап би могло да свърши някаква работа.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.