Обедняваме заради зелените политики

Обедняваме заради зелените политики
15-07-2023г.
0
Георги Драганов

Срещу Зелената сделка говоря от години. Тази зима е първата, в която обедняваме заради тези вредни политики. И вече не е хипотетично какво ще стане, то вече става.

Още не е прекалено късно да се откажем от това самоубийство. Можем да строим адекватни технологии, като ядрени реактори, преизползващи горивото, или ториеви реактори, или да започнем да проучваме за шистов газ, да слагаме серни филтри на въглищните централи.
Разберете - чистият въздух и чистата природа ги има, когато има евтина енергия. Ако не, бедността кара хората да се отопляват на боклуци и да тровят себе си и нас чрез въздушно замърсяване.

Много, много искам да видя реални политики, които да защитават българската и европейската индустрия, за да имаме нормален живот.

Това включва запазване на ТЕЦ "Марица Изток" и инсталирането на по-добри серни филтри, не затварянето на комплекса.
Това включва запазване на настоящите мощности в АЕЦ "Козлодуй" и добавяне на нови.
Това включва добив на конвенционален и шистов газ, където има в България и в морската ни зона в Черно море.
Това включва отказ от плащането на "въглеродните емисии", т.е. данък "работещи технологии".
Това включва отказ от държавни субсидии, облаги и помощ за слънчеви панели, вятърни перки и други неработещи начини за производство на ток.
Това включва отказ от държавно финансиране, привилегии и облаги за електромобили, електрически автобуси и електрически тротинетки.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.