Нещо зло се задава

Нещо зло се задава
13-03-2023г.
0
Емил Йотовски

Изборите идват. Хората са обезверени и няма да гласуват. Вече показваме своя избор като масово не гласуваме. На партиите не им пука. Те тяхното са си го тапицирали със закони, проценти и т.н. И двама човека да гласуват, те пак ще напълнят целия парламент с някакви представители. Но какво казват числата.

Ще имаме две водещи партии. Уж крайно полярни и непоносими една към друга. Скоро след изборите обаче ще станем свидетели на библейско чудо. Ще видим с очите си големия катарзис. (Журналистите вече са инструктирани да задават въпроси в тази посока.) Двете партии ще получат сигнал свише (всички знаем къде се намира това свише) и ще се разберат. Ще се коалират. Ще изгладят различията по между си. Някои от по-малките ще се присламчат и ще чакат като гладни лабрадори нещо да падне от масата.

Ние, избирателите, ще бъдем свидетели на евроатлантическо чудо. По телевизиите ще завият като ранени хиени, как това е за наше добро. Гадно, ама добро. Излъгали са ни, но за хубаво. Гласували сме за друго ама нищо. Ококорени говорители ще повтарят до припадък сведените отгоре опорни точки. Това евроатлантическо чудо ще ни бъде представено като опит за излизане от кризата. Като желание за диалог. Всичко ще бъде разбито на краткосрочни и дългосрочни цели, за да доведе до по-голяма неяснота. Правилно прочетохте – неяснота. Всичко това ще бъде облечено в лошо скроеното палто, което ще се нарича „спасение на България“. Политическите лидери ще добият вид на изнасилени моми, но някак гордо изнасилени. Мотивирано оправени, с елементи на тяхно съгласие.

Това, което няма да ви се каже е, че това франкенщайновско правителство ще бъде създадено, за да може да ни набута във всички възможни неприятни неща. Не за тях. За нас. Защото от години има жестоко разминаване в целите на българската политическата класа и българския народ.

Тихо ще се приеме истанбулската конвенция. Независимо, че е противоконституционна. Ще бъде бързо и някак медийно не отразено. Оправданието ще бъде, че имаме по-важни работи за вършене.

Ще приеме еврото, независимо от резултатите на каквито и да е референдуми. Или по-скоро никой няма да позволи такъв референдум, дори и ако всеки жив българин се подпише под тази петиция. ( Все пак мъртвите са повече от живите.) Образно казано, тази коалиция ще покаже среден пръст на суверена, защото всички знаем, суверенът не е никакъв суверен, а биомаса.

Тук идва и най-неприятното. Биомасата ще бъде мобилизирана за война. Това ще е и най-важната цел на евроатлантическия Франкенщайн. Пред невярващите ви погледи ще бъдат приети безумни решения. Защото както вече на всички ни се набива в главите – война се спира чрез подсилване на конфликта. Колкото повече оръжия, толкова по-безопасна война. Смейте да се противопоставите на отговорностите ни пред НАТО. Дори и в София да протестирате - няма проблем. Ще докарат полиция от провинцията и ще ви канализират. След това доброволци ще заминат на фронта да защитават и аз не знам какво, а ние, останалите ще станем легитимна военна цел.

И накрая легитимно ще ни уцелят.

След това вече ще е лесно. Не за нас, а за пропагандата. След като ни ударят ще ни бъде обяснено, че вече не защитаваме някакви абстрактни ценности, а защитаваме себе си. Но ние не можем да се защитим, защото за 33 години сме станали напълно безсилни. Можем да бъдем пушечно месо, което да бъде хвърлено и да оправдае определени ходове.

Това ще се случи не защото сме глупави и несъобразителни, а защото такъв е сценарият. Формулата е проста - оръжието от запада, кръвта от изтока. За запада е печалбата, за нас погребенията.

Но за да си дадем кръвта ще ни трябва правителство, което да го изиска.

Ние го знаем. Остава да не го допуснем.

Източник: fakti.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.