Може ли да сме такива свраки и клакьори

Може ли да сме такива свраки и клакьори
12-03-2023г.
0
Соня Момчилова

Тези дни ме удивлява апломба и въодушевлението с което киноманите с достъп до тв студията, и обикновените телевизионни водещи разказват за подаръците надвишаващи 100 000 долара, които ще получат участниците в церемонията по раздаване на Оскарите. 

Липосукция, три нощувки някъде в Италия за 8 души, мазни картофки, японски хляб и...нямам нерви и памет за останалата олигофрения, а и парче австралийска земя...

Сещам се за едни подаръчни кошници, които се комбинират "творчески" от служителите в протокола и пиар отделите за важни поводи и се разменят междуинституционално. 

Чувала съм, че се правят приятелски услуги на малки производители и големи търговски вериги, срещу скромни комисионни. 

Например, разполагаш с лъскаво опакована залежала стока, продаваш я на премиумни цени на твой човек я в министерство, я в агенция - колаборация от  взаимен интерес един вид. 

Извинявам се за аналогията в непостижимото сравнение по отношения размера на комисионните, не бих искала да се съмнявам в почтеността на церемониалмайсторите, но как да си обясни човек подобна идейна немощ и да не му замирише на  измекярщина. 

Една наша актриса, толкова възхитена от ненадминатата находчивост на организаторите се закахъри, какво бихме предложили ние, ако ни дойде до главата нещо подобно на Оскари.

Няма да издребнявам как се подарява земя от чужда държава, на друг континент, но вероятно става дума за някакъв вид символика, не ми стига въображението, а и любопитството чак дотам.

Може ли да сме такива свраки и клакьори.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.