"Наистина ли Путин печели в Украйна?" - МАКАКТАКА?!

19-12-2023г.
0
Ирини Зикидис

Последния месец в западните медии се появиха няколко ключови статии - "What If Putin Wins" на Bloomberg, "Is Putin Winning In Ukraine" на Politico, "Putin Is Close to Victory. Europe Should Be Terrified" на The Telegraph. 
МАКАКТАКА?! 

Аз добре помня нашата експертиза - официална и диванна, която истерично твърдеше, че пияните ватенки воюват с лопати и крадени чипове от перални, както и че крадат тоалетни в Украйна. 

Помня и прогнозата на г-н Грозев, че оръжията на орките ще свършат за 2 седмици (това беше преди една година). Как се печели война с лопати и чипове от перални, за Бога?! Ах, какви глупости и победоносно квичене се изляха. То не бяха смешки, то не бяха триумфални заглавия в Дневник, то не бяха фейсбук "анализи". 
Какви прости и некадърни нещастници ни управляват само. След цялата тая "експертиза" - официална и диванна, ако Русия вземе, че спечели, това ще се окаже най-глупавият начин, по който е провеждана военна пропаганда. 

Няма "ако", бате. Печели необратимо, а това е само първата битка от геополитическото преструктуриране, което започна. 

Сега дори бойците от Азов призовават руската армия да бъде възприемана като изключително силен и опитен противник, и обвиняват медиите, че са създали нереалистичния образ на пияния, некадърен враг, който краде чипове от перални.

А по-простите сред нас още не са се усетили и продължават да громят Мордор от дивана със смешки със свежестта на тридневна мекица.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.