Благодаря много на всички хора, които публично и категорично застанаха на страната на свободата

Благодаря много на всички хора, които публично и категорично застанаха на страната на свободата
17-12-2023г.
0
Петър Волгин

Благодаря много на всички хора, които публично и категорично застанаха на страната на свободата. 

Благодаря на хората, които се възпротивиха срещу цензурирането на интервюто, дадено от посланик Елеонора Митрофанова за Българското национално радио. 

Силната обществена реакция срещу взетото от Програмния съвет на БНР решение да не допусне излъчването на този разговор е най-добрата гаранция, че цензурата няма да стане абсолютен медиен закон. 

Със сигурност сте забелязали, че настоящата евроатлантическа власт погазва всички писани и неписани правила, които важат в едно нормално общество. 
Първо, партиите в настоящата коалиция брутално излъгаха собствените си избиратели, сключвайки възможно най-противоестествения  съюз. 

Второ, играят пошъл театър за наивници, продуцирайки някакви "принципни вътрешни противоречия", докато задкулисно чудесно се разбират, разпределяйки порции и власт. 

Трето, демонстрират категорична некомпетентност и конюктурност с поправките си в Конституцията. Същите тези хора искат да наложат и тотална  медийна цензура. 

Обществената реакция срещу тези цензурски напъни дава надежда, че няма да успеят. Има надежда, че БНР няма да се превърна в беззъба и подчинена медия, подобна на Би Ти Ви или Нова. Стига, разбира се, Националното радио да не бъде предадено отвътре. 

Сигурно се досещате, че и при нас има  кандидати да станат предатели и да бъдат възнаградени с актуалния вариант на класическите трийсет сребърника. Но принципните хора са повече. А това е още един повод за надежда.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.