В журналистиката все още има официално различни гледни точки и това не е отменено

В  журналистиката все още има официално различни гледни точки и това не е отменено
15-12-2023г.
0
Явор Дачков

Елеонора Митрофанова е посланик на Русия в България. 

Напълно легитимен представител на Москва, признат от българските власти, които общуват официално с него. Освен това Митрофанова е посланик на страна, постоянен член на Съвета за Сигурност към ООН като победител във втората световна война. И посланик на страна победител във войната в Украйна, което дава и изключителен информационен повод да бъде покена за интервю в Националното радио. 

Информационен повод за интервю е най-вече разрушаването на Паметника на Съветската армия, което със сигурност би усложнило още повече отношенията на България с Русия и е напълно оправдано от журналистическа гледна точка да се чуе мнението на официален руски представител. 

Пиша това за Хелзинкския комитет и Юлияна Методиева, която цял ден звъни по партийни централи, за да прави доноси срещу Петър Волгин от БНР. Което е пълен професионален и човешки срам. Пиша го и за всички евроатлантици, които изглежда забравят, че в журналистиката все още има официално различни гледни точки и това не е отменено. 

Що се отнася до агресорите - ние от година и половина слушаме само тяхната гледна точка по официалните медии. Няма друго мнение, освен американското, спуснато от бездарните им, некадърни и глуповати проксита тук.

 Браво на Волгин, че е направил интервю с Митрофанова. А ако сглобката го спре и уволни Петър, ще даде още един подарък на Путин (вече не ги броя) и всички нормални хора в България на които търпението им се изчерпва.

 След "Тексаското клане", което устроиха с Паметника на Съветската армия, това ще е черешката на евроатлантическата им торта, направена сякаш по рецепта на Москва.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.