Валентин Вацев: България е на ръба на нацизъм от украински тип

Валентин Вацев: България е на ръба на нацизъм от украински тип
14-12-2023г.
0
Лентата

България е на ръба на нацизъм от украински тип, обобщава ситуацията около демонтажа на Паметника на Съветската армия анализаторът и историк Валентин Вацев. Според него никога през последните 30 години в България не е имало толкова десен режим и това е, защото няма левица. През последните 30 години социалистите не са си свършили работата и затова днес виждаме разрушаването на Паметника на Съветската армия, смята Вацев.

"Първата работа на побеждаващия нацизъм е да рути паметниците на тези, които са го победили преди 70 години", казва Валентин Вацев пред аудиторията на "Диалози за България", организирани от движение "Русофили".

След като посочи, че за него историята не е музей със застинали експонати, а нещо живо - сила, която се намесва непрекъснато в нашия живот, Вацев обясни политическата ситуация около демонтажа на монумента така:

"Историята се пише от победителите. Червената армия я няма, нейната победа също я няма. През 1991 г. в Русия победиха "белите". Победенията няма паметник, само победителят има паметници. Къде отиде победата? Самите руснаци я проиграха. Победата е докато вярваш в нея."

В момента е на власт проамериканско малцинство и много българи ще го играят "русофоби", смята Вацев. И се пошегува, че още не сме стигнали до момента, в който граждани ще пишат доноси за съседите си: "Иванови ядат руска салата!"

Източник: epicenter.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.