Радев: Режат историята ни парче по парче, посягат на бъдещето ни като народ

Радев: Режат историята ни парче по парче, посягат на бъдещето ни като народ
13-12-2023г.
0
Лентата

"Обикновено който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Режат нашата история парче по парче. "Това заяви пред медии президентът Румен Радев относно демонтажа на Паметника на Съветската армия. Ето какво каза президентът:

Който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но и изостря силно общественото противопоставяне. Разрушаването на един паметник неизбежно води до отрицанието на друг паметник.

В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото. Хората, които посегнаха на символите на държавността, националния празник и българския флаг и се готвят да похитят Конституцията, днес режат българската история парче по парче.

Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици. Нека никой не си прави илюзията, че българите ще наблюдават безучастно посегателството срещу нашата история, което е и посегателство срещу нашето бъдеще като народ.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.