Вижте как действа пропагандата

Вижте как действа пропагандата
18-12-2023г.
0
Слави Василев

Вижте как действа пропагандата. Изгледайте материала - репортаж в съботно-неделния прайм тайм в национална телевизия. Линк в коментари.

Материалът започва с една истина, сугестираща зрителя. Показват скулпторите на Павел Койчев, които едва са спасени от претопяване в края на 80-те. Те са истински произведения на изкуството. После говорителят ни казва, че Паметникът на съветската армия не е изкуство, а пропаганден монумент защото е изграден върху една лъжа. Разбирай - всички паметници, изградени през комунизма трябва да бъдат премахнати. 

Следва канонада от интерпретации и частични, внимателно подбрани истини, за да се стигне до желаното геополитическо заключение: България не е освободена, а окупирана от Червената армия и ние жертваме своята свобода, попадайки под ботуша на Сталин. 

Така. Ще го напиша кратко и съвсем ясно. Историческо невежество, представляваща абсолютна лъжа, е да кажеш, че Червената армия “нищо не е освободила”, както твърди този преподавател, забележете в американския университет.

Червената армия навлиза в България септември 1944г., за да постигне две цели. Цел номер 1 - СССР да погълне България в своята сфера на влияние. Цел номер 2 - Бъглария да запази териториалната си цялост! Без цел две, няма цел едно. Без цел едно, няма цел две. Взаимно свъразни са. Да не говорим, че благодарение на Червената армия България не само не губи, но УВЕЛИЧАВА територията по време на ВСВ, запазвайки Добруджа, която ни е върната от Хитлер с Крайовското споразумение от 40та година. 

За това Червената армия се нарича “Освободителна”! Защото СЪХАРНЯВА териториалната ни цялост. И целият народ през септември 1944г. усеща и разбира това в мозъка на костите си! За това няма никакво съпротивление от страна нито на българската армия, въпреки че ни е обявена война, нито от страна на населението! Кой посреща чужди войници на своята територия с хляб и сол? За да бъде окупиран ли?

Защото без Съветския съюз границата с Гърция днес щеше да бъде след Асеновград! За справка записките на Стойчо Мушанов.

Умопомрачително е как преподаватели избирателно тълкуват историята, за да настроят населението към една определена визия за света, в която България мрази Русия. И виждам адски много хора, които приемат и повтарят този изкуствен, лъжлив наратив, включително журналисти, професори, коментатори, политици, и се стигне до предавания в прайм тайма в национални медии. 

Онзи ден гледам “Панорама” в ефира на Българска национална телевизия. БНТ. Пускат репортаж с интервюта на граждани пред ПСА. Във всички отразени мнения се казваше, че паметникът трябва да се демонтира! Това създава усещане у зрителя, че ВСИЧКИ граждани мислят така. Говори ти го телевизорът, в петък, в 21:05, когато всички са вкъщи. Това е абсолютна пропаганда и щом БНТ се включва в това, значи наистина имаме проблем.

Свидетели сме как цялото общество потъва в една на пръв поглед невинна лъжа за миналото. И постепенно всички започват да пеят същата песен. Това, уважаеми приятели, въобще, ама въобще не ми мирише на добре.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.