Надигане на фашизма

Надигане на фашизма
07-03-2023г.
0
Румен Петков

Комисията по култура към СОС са готови да стъпят с калните си обувки върху историята, да зачеркнат антифашистката съпротива и победата над хитлеро - фашизма.

Катерят се по гърба на армията, дала десетки милиони жертви за Свободата на Европа. Определят монумента като символ на чужда сила, обявила война на България и окупирала страната.

В същата група може да попадне и паметника на Шипка - чуждата сила Русия и български революционери са посегнали върху законната турска власт.

Никой не се безпокои от наличните паметници на пилоти, избили 4000 българи по време на същата тази световна война, обявили война на България точно, защото е страна с фашистки режим.

Фашизмът пълзи, извира от екраните на NOVA, която слави индивид, рушащ паметници. От ефира на bTV ни показват свастики и пречупени кръстове в българските институции, а ние си мълчим.

Бившият Областен управител на София Иван Кючуков предупреди, че паметникът е държавна собственост и Общината няма право да взима решения за него. Но това не пречи на чужди слуги да посягат и върху паметника, и върху историята.

Ще се съберем в четвъртък (09 март), в 9 часа, пред Столична Община, за да покажем, че познаваме и се гордеем с историята си.

България е единствената държава, представена на Парада на Победата на 9 май 1945 година. 

Днес не сме единствената държава, в която фашизмът е на дневен ред. Но сме държавата на неблагодарниците, готови да погазят историята си.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.