На Сашо му остана само една роля, която сам си избра, за беда, на мъченик!

На Сашо му остана само една роля, която сам си избра, за беда, на мъченик!
06-03-2023г.
0
Гост-автор

Гергана Пирозова:

Ако обвиняваш актьорите на Народния театър, че са купени (даже няма да изреждам другите обиди към тях), то трябва да се помисли дали самия ти не си купен преди това от същия директор с хонорарите от спектакъла в Плевен, а после от същите големи "подкупи" в Народния? 
Проста логика! 

Васил дава огромен хонорар (да се каже публично най-после колко, защото тогава хъшовщината ще се сведе до прости сметки), а режисьорът се съгласява да му е част от концепцията и да го назначи за главен режисьор на Народен също с голям "подкуп"! 

Впрочем, мисля, че няма лошо да има големи хонорари в държавните театри, но те да са публични, така всичко ще е ясно и прозрачно! Обаче, пусто, не щат да се разкриват, щото ще излезнат едни зависимости неприлични...

Та кой кого и кога подкупи, тези въпроси са опит да се огледате в аргументите и на единия, представяш се за личност и творец неръкотворен, и на другия, който не успя да овладее ситуацията. 

Защото моноспектаклите и на Васил с пресконференцията му, и на Сашо от днес, са театрален кошмар! Защото Васил не се усети, че тържествуващата му, понякога ехидна усмивка е крайно неподходяща, че ситуацията е много сериозна и неговата, за съжаление, мениджърска слабост е също фактор, за да се стигне до тук! Че ако имаше повечко ум, щеше да се сети, че врагът винаги трябва да се уважава публично! И най-вече - не биваше да се увлича в разсъждения за живота, защото не го умее! 

Но остава първичният въпрос, ако се мерим по аршина на Сашо - кой кого първо подкупи в тази драматична връзка между Васил и Сашо проточила се повече от година? 

Много тъжен финал си избра Сашо, превърна себе си в собствено произведение на сантименталистко и мелодраматично мъченичество, обикновено завършващо, а и съвсем естествено като неговите хъшове, подчертавам - неговите хъшове в Хъшове, ако познавате добре произведението му! 

Те там врътнаха от впиянчване и вдетиняване, и българската хъшовщина, удавена в алкохол, безпаричие и нищонеправене, се щурна за последен артистичен апломб и суицидно се попуца с лошите, докато пие, кандилка се и плаче по окаяната си глупост. Аз някога излязох от този спектакъл със свито сърце, защото знаех, че Сашо е умел създател на големи наративи, може би е последният такъв български режисьор като част от отминалото време на големите наративи, и знаех, че след този спектакъл българският хъш ще остане в колективната памет като мърляв, впиянчен лумпен, чиято безполезна смърт е неизбежна! Така и стана! 

Тук, уверявам ви, ще ми наскочат и "подкупените" по Сашо, артисти, защото те също участват в Хъшове, а НЯКОИ (добавям "някои", че Марина Додова много ми се разсърди) от хъшовете на Сашо забременяха с тези роли в себе си и вече 20 години го играят хъшове в живота. Актьорската професия е много, много жестока!

Между другото - не видях, нито чух най-близкия кръг на Сашо да поздравява за 3-ти март, ако че пуснаха "Хъшове" по БНТ в същата вечер! Даже посмях да ги поздравя с Честит празник!, но коментара ми бе изтрит и остана без отговор, нали Рени? 

Толкоз за този панаир, в който болнави амбиции разкандилкаха целия театър и сега сульо и пульо се упражнява върху него! А предизборни играчи залюляха тази в началото мърлява и никаква ситуация и хвърлиха в огъна и самия Сашо. 

На Сашо му остана само една роля, която сам си избра, за беда, на мъченик! 

Клет Сашо, защитниците му, онези сърцатите, даже не съзнават как го бутнаха на ръба на ямата! А дали се политизира Народния театър - вече да, особено след днешното интервю - вътре могат да работят само симпатизанти на ДБ и ПП.

А на интригантите (знам кои са) - не, не съм си подавала никога никакви документи за драматург на Народния театър и позицията ми е съвсем и единствено моя! Спрете да се оглеждате в мен, лилипути!


 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.