Мартин Карбовски: Предлагам да бъдат изпратени санитари в МС, виждам феноменална неадекватност

Мартин Карбовски: Предлагам да бъдат изпратени санитари в МС, виждам феноменална неадекватност
23-06-2023г.
0
Лентата

"Конструкцията на правителството е не само нестабилна, тя е налудна. Някой не станал на европейския химн и според Кирил Петков това е обида за европейските ценности. Трябва да се отнасяме по-внимателно и критично със съюзите, а не да ги благославяме и да свирим с фанфари, когато стане дума за тях... Аз лично бих станал, но ако някой не иска да става на чужди химни, бих му казал - добре. Така започваме да губим демокрация - през доброто възпитание и през това да уважаваме съюзи, които май нас не ни уважават и не ни дават много".

Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски.

И подчерта, че не е привърженик на излизането от съюзи, само че "Европейският съюз да не се превърне в Съветския съюз и Брюксел да не се държи като Москва".  


"Не съм против Европейския съюз, но имам право да бъда".

В предаването "12+3" Карбовски посочи, че не това правителство е било изходът, а - демокрацията и честните избори:

"Някой да каже, че няма изход, явно бърза да дава оръжие или санитари на фронта. Предлагам да бъдат изпратени санитари в Министерския съвет, започвам да виждам феноменална неадекватност между тези хора, които определят съдбините на нацията, и хората, които са по-надолу - под зам.-министър, тези, които не работят в министерствата. Повечето хора нямат никакво намерение и не са обсъждали да пращат оръжие някъде, да махат главния прокурор или да се съюзяват, както се е съюзила тази коалиция. Долу дневният ред е съвсем различен. Докато горе ни занимават с прайд и война, долу се занимават със скара, с бира и с оцеляване - това е типичният български начин за оцеляване".

Интервюто на Снежана Иванова с Мартин Карбовски в предаването ''12+3'' можете да чуете в звуковия файл. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.