Борисов за Петков: Така работи еднолична власт! Искат да ни лишат от правото да гласуваме закон, който е по-добър

Борисов за Петков: Така работи еднолична власт! Искат да ни лишат от правото да гласуваме закон, който е по-добър
22-06-2023г.
0
Лентата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на предупрежденията на съпредседателя на ПП Кирил Петков като заяви, че между формациите, които участват в управлението, няма подписано коалиционно споразумение и няма как да има каквито и да е претенции за мнозинствата в пленарната зала.

“Ние потиснахме цялото си его, което господин Петков явно не може, или по точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише SMS-и "ще счупим сглобката” и така нататък. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам сглобките им! Умението да управляваш е да правиш мнозинства. Така работи парламентарна република! Много сме големи за смокинов лист! Като ни сложат отпред, не се виждат. Обаче пък започва на нас да ни свети отзад. Затова нека да се успокоят, нека се върнем, защото войната, язовира в Украйна, който вече влезе в Черно море... Нашият туризъм, нашата екология. Да свършат работа!“.

"Не знам, какво е казал. Така работи еднолична власт, същата, каквато беше и служебното правителство. На партия с 30 и няколко депутати - толкова са ПП, общо са 63-ма - нашите са 69 . Нашите закони са по-добри и събират мнозинства, ние трябва да се откажем от тях и да приемем по-лошите, така ли", попита лидерът на ГЕРБ.

"Ясно на тях им беше казано – искате ли да направим коалиция. Коалицията носи гарантирано мнозинство – така работи демокрацията . Те казаха - искаме само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиери, нарушиха всичко, дадохме им мандата, в техния мандат. Сега от кое искат да ни лишат – от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър?", коментира още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов твърди, че в момента тече чистка на всички нива:

„Навсякъде подменят хора безусловно, върви чистка, с поставяне само на техни хора. Виждате дори цели фамилии искат да им се намерят място. Кресла и столове! Какво на господин Асен Василев като власт не му е дадено? И пак не им стига власт! Искат ние и тук в парламента само да оставим 60 души дежурни и да гласуват“.

Лидерът на ГЕРБ пое инициативата конституционната реформа да постигне ограничена политическа квота във Висшия съдебен съвет:

„По-големи квоти на съдиите, по-големи квоти на прокурорите. Политиците нямат работа да се месят в съдебната система, така че парламентарната квота - малка, да не може да блокира избора, нито на съдиите, нито на прокурорите. Тогава вече въпросите няма да се към който и да е политик, а ще отидете да си питате съдиите, прокурорите и така нататък“.

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.