Кирил Петков: Няма как да има правителство, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства

Кирил Петков: Няма как да има правителство, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства
22-06-2023г.
0
Лентата

Няма как да има политическа стабилност, да продължи, да има дълголетие този парламент, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства. Ние едва ли не да сме като смокинов лист отпред, а те отзад за важните неща за обществото да си ги прокарват с други мнозинства. Това е призив, че по този начин, те вкарват огромен риск в политическата система. Това каза Кирил Петков пред БНТ.

Поводът бе отхвърлянето вчера на законопроекта на ПП - ДБ за промяна в КПКОНПИ. На първо четене мина само проектът на ГЕРБ.

„Използването на плаващото мнозинство с ДПС и „Възраждане“ е проблем за нас“, подчерта Петков.

Нашият страх е колко от комисиите ще отидат при ДПС и колко - при "Възраждане", посочи съпредседателят на ПП.

"Цялото общество е настръхнало по темата на смяната на Гешев със Сарафов, за наша огромна изненада изслушването на правосъдния министър беше блокирано с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Това е притеснителна тенденция, какво има да се крие, защо няма прозрачност по тази тема", заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков.

Вчера следобед от ПП-ДБ са поискали министърът да дойде в правна комисия, припомни Петков.

"Там беше блокирано изслушването пак с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „въздържал се“ от „Възраждане“. Това показва две много притеснителни тенденции – какво има да се крие, защо не искаме да има прозрачност по тази тема", обясни съпредседателят на "Промяната".

"Защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокират важни за обществото неща", попита риторично Петков.

Той допълни, че от ПП-ДБ нямат проблем ГЕРБ-СДС да имат повече комисии, „за да могат да контролират правителството в първата ротация“.

Кирил Петков повдигна въпросът защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокират важни за обществото неща.

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.